Koiramainen picnic

Varsinkin kaupunkikoirien kesään kuuluu ehdottomasti rento loikoilu puistoissa omien ihmisten kera.

Jos koira on kovin vilkas kannattaa koira ensin ulkoiluttaa ja vasta sitten pyrkiä rauhoittamaan koira viltille. Samoin jos valittu eväspaikka on koiralle uusi kannattaa koiralle antaa ensin mahdollisuus tutustua paikan tuoksuihin rauhassa. Kun koira saa alusta asti kiinni picnicin ideasta on loikoilu nurmella kaikille mukavaa ja rentoa oleilua.

Sopiva picnic paikka koiran kannalta on hieman syrjäinen, kauempana teistä ja poluista, lasten leikkipaikoista ja muista koiraa mahdollisesti häiritsevistä asioista.

2018-05-05 13.36.13 (2)
Terrieri tutkailee grillipaikkaa sopivan etäältä.

Koira tulee pitää hihnassa myös puistoillessa, eikä naapuriviltin väki välttämättä arvosta vierasta koiraa omalla eväskorillaan. Kannattaa muistaa, että osa ihmisistä pelkää koiria, joten oma koira tulee olla valvottuna ja oman väen seurassa puistoissa. Jos seurueeseen kuuluu myös muita koiria tai lapsia kannattaa heti alussa sopia yhteiset säännöt, joita kaikki noudattavat. Jos koira pyrkii eväskorille omin luvin kannattaa eväskori siirtää koiran ulottumattomiin. Kun taas koira toimii halutulla tavalla kannattaa koiraa kehua ja palkita hyvästä käytöksestä.

Jos koira saa osallistua lasten leikkeihin aikuisten tulee varmistaa, että kaikilla osapuolilla on hauskaa leikeissä. Jos taas lapset leikkivät ilman koiraa tulee leikin tapahtua sen verran etäällä koirasta, ettei koira turhaan kiihdy tai ahdistu.  Koiralla tulee olla myös ulkona turvallinen paikka levätä, eikä nukkuvaa koiraa häiritä.

terrieri piilossa niityllä
Taisto Terrieri nauttii apiloiden tuoksusta.

Koira kaipaa helteellä varjoa. Jos picnic paikalla ei kasva varjostavaa puuta kannattaa mukaan varata jotakin, esimerkiksi aurinkovarjo,  jolla koiralle voi luoda suojaisan paikan. Koiralle voi ottaa mukaan viilentävän makuualustan, jos se on koiralle mieluinen lepopaikka. Koiralla tulee myös olla koko ajan tarjolla vettä juotavaksi.

On mukana sitten yhteiset tai kaikille omat eväät on hyvä varmistaa, että kaikilla on ruokarauha, eikä kukaan, niin ihminen, kuin koirakaan, joudu vahtimaan omaa ruokaansa. Jos oma koira on hyvin ahne kannattaa roskis pitää koiran ulottumattomissa. Koira, joka koheltaessaan nielaisee maissintähkän, grilliluun tai skumppapullon korkin saa seurueen googlaamaan hyvin nopeasti lähintä päivystävää eläinlääkäriä pilvilampaiden ihailun sijaan.

Jos mukana on grilli kannattaa sen ja koiran väliin varata runsaasti tilaa. Koiran pitkä liina kaataa myös helposti koiran temmeltäessä nurmella niin juomapullot, kuin kaiken muunkin kortta korkeamman.

terrieri nukkuu rannalla 2
Päiväunet rannalla.

Jotta koiran  picnicit sujuvat leppoisasti kannattaa koiralle varata mieluista rauhallista puuhaa mukaan. Esimerkiksi ruokaa kongissa tai vaikka nappuloiden etsintä ruohikosta pitää koiran touhukkaana. Enemmän toimintaa saa, kun koiralle heittää frisbeetä tai vaikka puhaltaa saippuakuplia. (Saippuakuplanesteen tulee olla ekologista ja luontoystävällistä).

Koira taatusti arvostaa rentouttavaa hierontaa viltillä makoillessaan ja samalla koiralle kannattaa kertoa miten upea ja hieno hän onkaan.

20200510_092930.jpg
Eväiden syönnin lomassa pulahdus lampeen virkistää. 

Ennen kaikkea yhteinen eväsretki on parasta laatuaikaa. Kännykkä kannattaa jättää jos ei kotiin, niin ainakin eväskorin pohjalle, ja keskittyä olennaiseen. Kesään, ystäviin, hyviin eväisiin ja yhdessäoloon.

Kun on aika kömpiä nurmelta ylös ja pudistella viltti kainaloon kannattaa vielä varmistaa, ettei matkassa ole salamatkustajia niin koirassa, kuin ihmisessäkään. Punkkitarkastus on hyvä tehdä kesällä kaikille perheenjäsenille.

 

 

 

 

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s