Me

Me olemme ystävykset, joita yhdistää syvä rakkaus koiriin ja luontoon. Kiinnostus koirien ja heidän ihmistensä hyvinvointiin on itse asiassa tutustuttanut meidät toisiimme.

Olemme innostuneita kaupunkiluonnossa liikkumisesta, ekologisuudesta, eettisistä koulutusmenetelmistä, läsnäolosta ja suorittamattamattomuudesta. Olemme koiramaailman downshiftaajia, koirakotoilijoita. Emme tietenkään ole täydellisiä, ja aika usein ulkoilu muuttuu ihan muuksi kuin etukäteen ajattelemme. Mutta se on juuri tärkeää, sillä silloin koiramme kertoo meille omista tuntemuksistaan. Ilo ja läheisyys on kaikkein suurin asia.
Meille tärkeintä on, että koira saa olla koira ja elää koiramaista elämää. Koira on hyvä juuri sellaisena kuin se on, ja niin me ihmisetkin! Tule kanssamme puistoon vanhan puun juurelle, joogamatolle koiran kanssa, metsäpolun tuoksutulvaan, ensilumen tuiskuun lyhtyjen alle tai vaihtoehtoisesti sohvalle vällyjen syleilyyn pakkasen paukkuessa ikkunan takana.

 

 

 

MARI:

img_4629

Olen eläinrakas käsityöläinen ja eläintenkouluttaja, joka rakastaa sekä mäntymetsän, että meren tuoksua. Eläimet ja luonto ovat aina kuuluneet elämääni, samoin kuin lankakerät, kangaspakat ja ideat, joita kaikkia ei millään ehdi toteuttaa.

Opin ja opiskelen jatkuvasti uutta. Erityisesti minua kiinnostaa se miten koiraa voi virikkeistää kotona ja lähiluonnossa. Antaa koiran olla koira.  Ohjaan myös satunnaisesti erilaisia käsityö-ja koirakursseja.

Nykyinen koirani, Taisto Terrieri, on aina valmis seikkailuun ja valloittamaan uusia rantoja kanssani. Kaupungissa asuvana koiranomistajana lähiluonnon muuntaminen koiralle suureksi seikkailuksi on jokapäiväistä, juhlaa on pakata rinkka ja suunnata koiran kanssa ‘isoon luontoon’ samoilemaan.

Sieppaa

 

 

 

oma-kuva-blogiinTaru Eronen:

Sain olla lapsena paljon maaseudulla ja sitä kautta myös olin paljon eläinten kanssa. Rakastin kaikkia eläimiä. Lehmiä, lampaita, hevosia, kissoja ja koiria jne. Minulle on myös jäänyt ikuisesti mieleen kolme eläinkaverusta joiden kanssa sain olla erityisen paljon. Nuo kolme olivat lammas, poni ja koira. Näin jälkeenpäin ajateltuna juuri he yhdessä ja erikseen opettivat ja antoivat todella paljon. Olen saanut olla hevosten kanssa ja ratsastaa. Pidän kuitenkin eniten vaelluksista ja puuhaamisesta hevosten kanssa. Rauhallinen heinän rouskutus hevostallilla on erittäin mieltä rauhoittava kokemus. Silloin kaikki on hyvin.
Minua on aina kiinnostanut eläinten luonne ja käyttäytyminen. Miten eläin toimisi luonnostaan, jos/kun se saa itse valita? Joskus ratkaisut yllättävät. Jos vain on tilaisuus, koitan seurata eläimiä sivusta, siinä oppii erittäin paljon.
Ensimmäisen oman koiran, Kultaisen noutajan Jeren, hankin heti kun muutin kotoa pois. Seuraava koirani oli kääpiö mäyräkoira uros Hessu ja nykyinen ihana koirani on karkeakarvainen kaniinimäyräkoira Mini.

Ministä on blogissa oma esittely, löytyy tästä linkistä  Koirien esittelyt

Jooga on myös ollut iso osa elämääni. Parhaimmillaan joogaharjoitus on fysioterapeutti ja psykologi. Se avaa kehon ja mielen solmuja, tuo helpotusta, läsnäoloa ja rentoutta elämään. Jooga opettaa päästämään irti ja hyväksymään asioita sekä tilanteita sellaisena kuin ne on. Tätä haluan tuoda lähemmäksi ihmisen ja koiran arkea ja keskinäistä suhdetta. Ihmisen rentouden vaikutus eläimeen on todella suuri ja toisinpäin.

Olen pitänyt koirajoogakursseja ja tulevaisuudessa on tarkoitus kehittää ja paneutua enemmän tähän aiheeseen. Tämän ympärille voi ideoida ja rakentaa kaikkea ihanaa  omistajan ja koiran hyvinvointia ajatellen.

Koulutus ja kurssit:

Opaskoirakoulu, Vantaa – vapaaehtoinen ulkoiluttaja 2015

Koiralähtöinen koirakoulutusohjaaja / Rakkaat Haukut 2015

Hajutaiturit -verkkokurssi / Camilla Peura – koirakoulu kompassi 2015

Ongelmakoira ja käytös neuvonta kursseja / Rakaat Haukut 2016

Kanttarelli -kurssi / Rakkaat Haukut / Helena Männis 2016

Koirahieronta seminaari 2016 / Anne Myller – Taitoa tassuihin.

Koiran homeopaattinen itselääkintä / Ntrl PetHealth – Heidi Edelman 2016

Tyytyväinen koira – Onnellinen Omistaja -kurssi / Eläinkoulutusblogin Jaana Pohjola 2017

Smart Dog testi / kaikki osa-alueet, mäyräkoira Minin kanssa 2017 Katriina Tiira

Stressitön agility -viikonloppu kurssi, Rakkaat Haukut / Helena Männis 2017

MinD – voimauttava hevostoiminta® hevosavusteinen ryhmänohjaaja. Pätevöidyin ja valmistuin 2018.

Aina voi oppia lisää ! Sydän edellä jano ei lopu koskaan. Eläimet opettaa.

 

 

 

 

 

%d bloggers like this: