Me

Me olemme kolme ystävystä, Mari, Taru ja Reetta. Meitä yhdistää syvä rakkaus koiriin ja luontoon. Kiinnostus koirien ja heidän ihmistensä hyvinvointiin on itse asiassa tutustuttanut meidät toisiimme.

Olemme innostuneita kaupunkiluonnossa liikkumisesta, ekologisuudesta, eettisistä koulutusmenetelmistä, läsnäolosta ja suorittamattamattomuudesta. Olemme koiramaailman downshiftaajia, koirakotoilijoita. Emme tietenkään ole täydellisiä, ja aika usein ulkoilu muuttuu ihan muuksi kuin etukäteen ajattelemme. Mutta se on juuri tärkeää, sillä silloin koiramme kertoo meille omista tuntemuksistaan. Ilo ja läheisyys on kaikkein suurin asia.
Meille tärkeintä on, että koira saa olla koira ja elää koiramaista elämää. Koira on hyvä juuri sellaisena kuin se on, ja niin me ihmisetkin! Tule kanssamme puistoon vanhan puun juurelle, joogamatolle koiran kanssa, metsäpolun tuoksutulvaan, ensilumen tuiskuun lyhtyjen alle tai vaihtoehtoisesti sohvalle vällyjen syleilyyn pakkasen paukkuessa ikkunan takana.

 

 

 

MARI:

img_4629

Olen eläinrakas käsityöläinen, joka rakastaa sekä mäntymetsän, että meren tuoksua. Eläimet ja luonto ovat aina kuuluneet elämääni, samoin kuin lankakerät, kangaspakat ja ideat, joita kaikkia ei millään ehdi toteuttaa.

Olen eläintenkouluttaja  ja ohjaan satunnaisesti erilaisia käsityö-ja koirakursseja.

Nykyinen koirani, Taisto, on aina valmis seikkailuun ja valloittamaan uusia rantoja kanssani. Kaupungissa asuvana koiranomistajana lähiluonnon muuntaminen koiralle suureksi seikkailuksi on jokapäiväistä, juhlaa on pakata rinkka ja suunnata koiran kanssa ‘isoon luontoon’ samoilemaan.

 

 

 

oma-kuva-blogiin

TARU :

Sain olla lapsena paljon maaseudulla ja sitä kautta myös olin paljon eläinten kanssa. Rakastin kaikkia eläimiä. Lehmiä, lampaita, hevosia, kissoja ja koiria jne. Minulle on myös jäänyt ikuisesti mieleen kolme eläinkaverusta joiden kanssa sain olla erityisen paljon. Nuo kolme olivat lammas, poni ja koira. Näin jälkeenpäin ajateltuna juuri he yhdessä ja erikseen opettivat ja antoivat todella paljon. Olen saanut olla hevosten kanssa ja ratsastaa. Pidän kuitenkin eniten vaelluksista ja puuhaamisesta hevosten kanssa. Rauhallinen heinän rouskutus hevostallilla on erittäin mieltä rauhoittava kokemus. Silloin kaikki on hyvin.
Minua on aina kiinnostanut eläinten luonne ja käyttäytyminen. Miten eläin toimisi luonnostaan, jos/kun se saa itse valita? Joskus ratkaisut yllättävät. Jos vain on tilaisuus, koitan seurata eläimiä sivusta, siinä oppii erittäin paljon.
Ensimmäisen oman koiran, Kultaisen noutajan Jeren, hankin heti kun muutin kotoa pois. Seuraava koirani oli kääpiö mäyräkoira uros Hessu ja nykyinen ihana koirani on karkeakarvainen kaniinimäyräkoira Mini.

Ministä on blogissa oma esittely, löytyy tästä linkistä  Koirien esittelyt

Jooga on myös ollut iso osa elämääni. Parhaimmillaan joogaharjoitus on fysioterapeutti ja psykologi. Se avaa kehon ja mielen solmuja, tuo helpotusta ja rentoutta elämään. Opettaa päästämään irti ja hyväksymään asioita sekä tilanteita sellaisena kuin ne on. Tätä haluan tuoda lähemmäksi ihmisen ja koiran arkea ja keskinäistä suhdetta. Ihmisen rentouden vaikutus eläimeen on todella suuri. Olen pitänyt koirajoogakurssin ja tulevaisuudessa on tarkoitus kehittää ja paneutua enemmän tähän aiheeseen. Tämän ympärille voi ideoida ja rakentaa ihanaa yhdessä olemista, omistajan ja koiran hyvinvointia.

Olen valmistunut koirakoulutusohjaajaksi 2015. Opiskellut lisäksi ongelmakoira ja käytös neuvontaa. Jonkin verran kurssimuotoista koirahieronta opiskelua. Tänä vuonna kävin Tyytyväinen koira – Onnellinen Omistaja -kurssin (touko-marraskuu 2017 Eläinkoulutusblogin Jaana Pohjola). Sain kurssilta paljon hyviä ideoita, eväitä ja uutta näkökulmaa tekemiseen ja eloon eläinten kanssa.

Ensi vuonna aloitan jotain uutta, olen siitä niin innoissani! Kirjoitan siitä lisää alku-vuodesta.

Aina voi oppia lisää ! Sydän edellä jano ei lopu koskaan.

 

 

REETTA:

IMG_6783.JPG

Olen lastenkirjailija. Olen erityisen kiinnostunut ihmiseläinlajin ja muiden lajien vuorovaikutuksesta ja jatkuvasti muuttuvasta suhteesta, jonka me ihmiset aina määrittelemme. Haluan lastenkirjoissani pohtia miten saan eläimen äänen kuuluviin.

Milja-kirjasarjani sijoittuu lähiluontoon maalla ja kaupungissa. Tikkumäki-sarja kertoo lasten ja hevosten ainutlaatuisesta suhteesta. Kirjoissa on esillä myös hevosten ja koirien näkökulma. Pyrin lastentietokirjoissani huomioimaan uusimman tutkimuksen eläinten oppimisesta ja kognitiosta. Minua kiinnostaa myötäelävän luontosuhteen synty ja se miten eläimet voivat opettaa meitä ihmisiä olemaan empaattisempia.

Nykyään elämääni kuuluu suurenmoinen, lämpimästi räsikähtelevä ja leikkivä tulenliekki, riemugeneraattori Kille-koira. Kille on rescuekoira Kreetalta. Kille on ihme! Elämässäni on ollut myös muita rakkaita koiria ja hevosia. Erityisesti pieni Kymppi-herra, nykyisin taivaallisen hevoslauman viisas vaeltaja, on opettanut minulle mitä herkkyys merkitsee eläinten kanssa toimiessa. Olen myös kanaparven hoitotäti ja lukulehmien kummikirjailija. Minulla on ollut mehiläisiä kohta toistakymmentä vuotta. Mehiläistarhaaja oli yksi lapsuuden haaveammateistani. Ainakin se haave on toteutunut.

 

 

The Science Dog

By Linda P. Case

eläinlääkintää ja elämänlaatua

Eläinlääkärin mietteitä eläimistä ja niiden elämästä

Eläinkoulutus

Koulutus, virikkeet, hyvinvointi, käyttäytyminen

Häntä heilumaan

Koirista, käyttäytymisestä, koulutuksesta, hyvinvoinnista.

Pikku Kekkosen tarinoita

Aussiherrat Kekkonen ja Väinämöinen arjen aarreaittaa penkomassa

%d bloggers like this: