Koira ja etätyö

Koirat pitävät siitä, että päivissä on tietty toistuva runko, näin koira pystyy ennakoimaan tulevaa ja perusarki on tuttua ja turvallista. Koirasi on oppinut missä kohtaa aamua lähdette ulos, milloin tulet kotiin, koska on ruoka-aika ja että viikonlopun rytmi on erilainen, kuin arjen.
Jos olet jäänyt kotiin tekemään etätöitä pyri rakentamaan sinulle ja koirallesi säännöllinen uusi arki. Tee aamun toimet kuten ennenkin ulkoiluineen ja aamiaisineen. Jos koirasi on tottunut saamaan virikeleluja, kongin tai vastaavaa anna ne koiralle normaalisti ja kun sinun on aika aloittaa työt siirry mahdollisuuksien mukaan eri huoneeseen, kuin missä koira on.
Jos koira pystyy rauhoittumaan vaikka jäät kotitöihin voi koira toki olla kanssasi myös samassa tilassa. Jos läsnäolosi vaikeuttaa koiran rauhoittumista tai päinvastoin sinun on vaikea keskittyä työhön tai koira vaikka häiritsee haukkumisella työpalavereja on parempi, että otatte etäisyyttä ja molemmat saavat omaa rauhaa.
Koirat tarvitsevat keskimäärin unta 12-14 tuntia vuorokaudessa, pennut ja seniorit enemmänkin. Usein koirat saattavat viikonlopun tai loman jälkeen kärsiä lievästä väsymyksestä, kun oma ihminen on ollut kotona ja on puuhattu yhdessä paljon kaikkea mukavaa. Pidä siis huoli, että koirasi nukkuu tarpeeksi, vaikka vietät enemmän aikaa kotona. Normaalisti koirat nukkuvat suurimman osan ajasta, jonka me vietämme töissä, joten oman ihmisen kotiin jääminen saattaa hetkellisesti sotkea koirasi unirytmin.
Eroahdistukseen taipuvaiselle koiralle oman ihmisen etätyö on tietysti kuin lottovoitto, mutta jotta normaali arkeen paluu sujuisi tulevaisuudessa ilman suurempaa kipuilua pidä huoli, että koirasi on päivittäin ainakin hetkiä myös yksin.
Työpäiväsi jälkeen puuhaa koirasi kera mukavia asioita. Tehkää pitkiä kävelyjä lähiluontoon, leikkikää ja nauttikaa. Kun kohtaatte muita koirakkoja muista turvaväli.  Tekee hyvää molemmille, mutta etenkin sinulle ihmisenä on hyvä muistaa, että maailmassa on muutakin, kuin työ, virus ja eristäytyminen muista.
Jos on taloudellisesti mahdollista muista myös koira-alan ammattilaisia. Moni kouluttaja toimii yrittäjänä ja tällä hetkellä kurssitoiminta on tauolla ja tulot jäissä. Nettikursseja voit etsiä ja ostaa lempikouluttajasi sivuilta tai etsiä uusia esimerkiksi Facebookissa ryhmästä Eläintenkoulutusta netissä. Voit myös tarkastaa voitko ostaa lahjakortin kouluttajalta myöhempää käyttöä varten.
Ja jos etätyö ei millään sovi sinun ja koirasi arkeen kannattaa tarkastaa lähialueen muut koirapalvelut. Voit ehkä ostaa koiralle turvallisen ulkoilutuksen ammattilaisen toimesta, jotta saat omaa aikaa tai viedä koirasi muutamana päivänä viikossa koirapäiväkotiin leikkimään.
Ollaan turvassa ja pidetään toisistamme huolta.

2 vastausta artikkeliin “Koira ja etätyö

 1. Hei, kiitos hyvästä blogista!
  Yksi kysymys on alkanut pohdituttaa minua, kymmenkuisen sosiaalisen ja vilkkaan kääpiövillakoira Ruun emäntää viime päivinä:
  Kun kohtaamme puistoissa ja lenkkipoluilla tuttuja ja rakkaita koirakavereita ja me taluttajat pidämme monimetrisen turvavälin, voivatko koirat kuitenkin tervehtiä toisiaan entiseen tapaan? Onko mahdollista, että he toimivat viruksen välittäjinä ihmiseltä toiselle?
  Yst terveisin Kristiina Louhi

  Tykkää

  1. Hei Kristiina ja kiitos viestistä! Tämän hetken tietojen mukaan koiran ei ole todettu sairastavan tai tartuttavan virusta. Annan oman koirani harkitusti tervehtiä muita, pennulle on vielä aikuista koiraa tärkeämpää päästä tervehtimään/leikkimään omien lajitovereiden kanssa turvallisesti ja harkitusti. https://www.ruokavirasto.fi/henkiloasiakkaat/lemmikki–ja-harraste-elaimet/usein-kysyttya-elaimet-ja-koronavirus-covid-19/#tartunta-lemmikista

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s