Kohti kesän retkeilyä!

Koiran kanssa retkeily on parasta! Ihan lähiluontokin riittää, mutta kesällä ehtii myös hieman kauemmas ja hieman pidemmälle reissulle.

Suomi on täynnä huikeita retkikohteita! Kaunista luontoa, idyllisiä kyliä, historiaa huokuvia katuja, ihan mahtavia taidepuistoja. Meidän suosikkeja ovat mm. Hanko, Turun saaristo, Saimaan aallot, Lapin erämaat, mäntymetsät ja korkeat kalliot.

Jos koira on jo konkari retkeilyssä keväällä riittää, että tarkistaa koiran retkeilyvarusteiden kunnon ja voi alkaa tutkia mieluisia reittejä ja kohteita.

IMG_4326

Kokemattoman reissukoiran kanssa kannattaa aloittaa pienesti ja tehdä seikkailuista mahdollisimman mukavia koiralle. Vaikka koira saattaa sopeutua helpostikin vieraaseen mökkipaikkaan, telttaan, kanoottiin tai supp laudalla tasapainotteluun on retkeily huomattavasti miellyttävämpää kaikille pikkuhiljaa tutustuen.

20170902_121457

Juuri nyt kannattaakin miettiä tulevan kesän seikkailuja ja aloittaa koiran harjoittaminen retkeilyn saloihin. Me muistelemme retkeilytaitoja pakkaamalla päiväretkelle mukaan riippukeinun ja nukkumalla päiväunet metsän siimeksessä. Taisto Terrierillä kestää aina hetken muistaa, että metsässäkin voi rauhassa malttaa nukahtaa, eikä kaikkea tarvitse vahtia.

Retkeä suunnitellessa ota huomioon koiran kunto, retken vaativuus, taukopaikkojen sijainti, veden saatavuus ja kohteen koiramyönteisyys.

20180704_112854

On toki itsestään selvää, että koiran on kytkettynä retkeillessä. Itse suosin metsässä Taisto Terrierillä joko pitkää jälkiliinaa tai flexiä. Suuria tunteita herättävä flexi on mielestäni todella kätevä pujotettuna vyöllä omalle vyötärölle. Toisinaan samoilu vaatii tasapainottelua ja molempia käsiä ilman hihnaa.

20180623_170459.jpg

 

Yleinen kohteliaisuus muita retkeilijöitä kohtaan on myös koiranomistajan hyve. Me väistämme aina pois pitkospuilta, jos metsässä osuu vastaantulijoita kohdille. Vaikka läheltä ohittaminen onnistuu terrieriltä en voi tietää pelkääkö vastaantulija koiraa, tai miten tuo vieras ihminen reagoi koiraan. Taukopaikoilla pyrin valitsemaan meille paikan hieman syrjemmältä, kauempana yleisiltä kulkureiteiltä ja poissa muiden retkeilijöiden tieltä. Yleiset uimarannat ovat koirilta kiellettyjä alueita, mutta onneksi meiltä löytyy runsaasti suojaisia poukamia, joilta myös koira saa halutessaan pulahtaa uimaan.

20170720_190836

Entä, jos kesäretkesi suuntaakin kohteeseen, jonne koiraa ei voi ottaa mukaan? Nyt kannattaa kartoittaa parhaat koirahoitolat, käydä ajoissa tutustumassa niihin ja varata omalle koiralle se paras ja koiraystävällisin hoitopaikka. Koska myös koirasi ansaitsee  turvallisen ja tapahtumarikkaan loman.

cropped-img_4434.jpg

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s