Syysretkelle

Syksy! Luonnon väriloisto, raikas ilma ja satokausi. Minusta parasta retkeilyaikaa koiran kera on syksy. Vesipulloa ei ehkä enää tarvitse kantaa mukana, koira jaksaa liikkua paremmin, kuin kesän helteillä ja punkkejakin saattaa jo olla vähemmän heinikoissa.

Kun keväällä retkillä kerättiin päivän salaatti villiyrteistä nyt kori täyttyy marjoista ja sienistä. Jos vielä oma koira osaa etsiä sieniä saa koirakin mieluista nenäpuuhaa metsässä.

Kirjoitin jo viime vuonna ilmaisista virikkeistä. Nyt kannattaa kerätä talven varalle lehtiä, käpyjä, risuja ja muuta luontoa. Kun itsellä on kiire tai koira kaipaa jotain extraa on niin helppoa ottaa varastosta muutama kuivattu lehti, piilottaa niiden sekaan koiran etsittäväksi luu tai lelu ja näin antaa koiralle mielekästä puuhaa.

Pakataan siis viikonloppuna reppuun eväät koko perheelle, pukeudutaan sään mukaan, otetaan istuinalustat ja koiralle viltti mukaan. Mennään luontopolulle, jonka varrella on sallittu tulentekopaikka, ihmetellään luonnon väriloistoa, hengitetään raitista ilmaa, kuunnellaan syksyn ääniä. Juodaan nuotiolla kahvit, nautitaan yhdessä olosta. Kerätään kotimatkalla koriin virikkeet talven varalle, annetaan koiran rypeä mudassa ja juosta varvikossa, olla koira. Nauretaan ja iloitaan yhdessä. Kotona pakkaudutaan yhdessä sohvalle, sytytetään kynttilät ja rentoudutaan päivän reippailun jäljiltä. Yhdessä.

Pakkaa mukaan

  • hyvät eväät sekä itselle, että koiralle
  • istuinalustat
  • koiralle lämmikkeeksi takki/viltti taukopaikoille
  • tulentekovälineet nuotiolle
  • retkeilijän ensiapupakkaus
  • tarvittaessa vettä itselle ja koiralle
  • kori keräilyyn, tarvittaessa poimuri, sieniveitsi
  • pyyhe, siltä varalta, että koira yltäpäältä ravassa ja mudassa
  • iloinen, utelias, stressitön olotila

2016-08-24 13.34.31

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s