Kehu kouluttajaa!

Välillä koiramaailma ahdistaa, tekee mieli sulkea silmänsä lukiessa somen koulutuskeskusteluja, treenivinkkejä ja koirien myyntipalstoja. Sitten sitä sisuuntuu, koirien vuoksi, haluaa tehdä edes jotain koirien hyvinvoinnin puolesta. Haluaa, että edes yhden koiran elämä muuttuu paremmaksi.

Minulla ja ystävälläni Reetalla on tapana vinkata toisillemme positiivisia kirjoja, lehtijuttuja tai tapahtumia, jotka liittyvät koiriin, eläimiin ylipäätään tai luontoon. Keskitymme mieluummin hyvään, kuin vatvomme negatiivisia ilmiöitä. Ja tästä syntyi  #KehuKouluttajaa.

Varsinkin ensimmäisen koiran omistajalle saattaa tulla yllätyksenä, että koirien ja samalla kaikkien eläinten koulutus on varsinainen villi länsi. Kuka tahansa voi kertoa olevansa kouluttaja, vieläpä mieltää itsensä väkivallattomaksi ja samalla kouluttaa pelolla ja kivulla.

Koiranomistaja saattaa vilpittömästi uskoa epäpätevää kouluttajaa ja näin aiheuttaa ristiriitoja itsensä ja koiran välille. Pahimmillaan epäpätevä kouluttaja saattaa tuomita koiran kelvottomaksi ja vaatia koiran lopettamista. Vain, koska kyseinen kouluttaja ei osaa, ymmärrä ja hahmota koirien maailmaa.

Samalla ymmärryksemme koirista lisääntyy joka päivä. Uusia tutkimuksia julkaistaan hurjaa tahtia ja syntyy uusia tapoja kouluttaa koiraa, kuten esimerkiksi Do as I do, jossa koira oppii matkimalla ihmistä. Kouluttajana pärjää vain aikaansa seuraava, valveutunut ammattilainen.

Vinkataan siis hyvät kouluttajat kaikille koiranomistajille tietoon! Jaa tämän tekstin alle tai someen #kehukouluttaja- tunnuksella kouluttaja tai koirakoulu, johon olet ollut erityisen tyytyväinen. Tehdään yhdessä koirien elämästä entistä koiramaisempaa.

Kopio_ #Kehukouluttaja (1)

 

 

P.S. Taisto Terrierin kirsu mielii jo kesätuulien haisteluun. Blogi lomailee elokuun alkuun asti. Satunnaisia kuulumisia ja vinkkejä päivitän pitkin kesää Koiran Luonnon faceen ja instaan.

IHANIA KESÄSEIKKAILUJA!

20190608_122813

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s