Taisto Terrieri ja Pähkinä

Oletko koskaan kuunnellut minkälainen ääni syntyy, kun jumppapallo liikkuu lattialla? En minäkään, kunnes tuosta äänestä tuli TÄRKEÄ.

Kävimme Taisto Terrierin kanssa hurjan mukavaa koirakoulua muutamia vuosia sitten. Näiden iltojen aikana kokeilimme lähes kaikkea mahdollista koiramaista puuhaa, minä innostuin koiratanssista, terrieri tempuista.

Yhden temppuillan aikana Taisto Terrieri syttyi erityisesti. Tilassa oli Dobo-pallo! Hyppimistä ja tasapainoilua rakastava koirani oli myyty. Jopa niin myyty, että pallo piti siirtää sermin taakse piiloon. Taisto Terrieri yritti omia koko pallon itselleen ja näin me saimme loistavaa harjoitusta luvalla puuhaamiseen. Meidän molempien itsehillintä kehittyi iltojen aikana huimasti, kun odottelimme omaa vuoroa pallolle.

Tämä kaikki muistui mieleen, kun näin mainoksen koirien jumppapallosta. Näin meille muutti Pähkinä. Pyöreään, perinteiseen jumppapalloon verrattuna Pähkinällä on enemmän lattia pinta-alaa, jonka ansiosta Pähkinä on vakaampi alusta koiralle. Samoin koiralla on enemmän tilaa liikkua ja kääntyä pallon päällä.

IMG_5539
Tasapainotyyny on myös loistavaa lihastreeniä!

Pähkinä on meillä ennen kaikkea iloa ja hauskuutta. Taisto Terrieri nauttii suunnattomasti pallon päällä temppuilusta ja keksii oma-aloitteisesti uusia liikkeitä ja haasteita. Mutta pallo myös edistää koiran tasapainonhallintaa, liikkuvuutta, ymmärrystä kehosta (takajaloista erityisesti), vahvistaa lihaksia ja auttaa venyttelyssä. Jos koira olisi arka itseluottamus saattaisi kasvaa, meillä on keskitytty enemmän itsehillintään ja luvan odottamiseen. Itse myös seuraan pallon avulla koiran liikkeitä, käyttääkö koira kaikkia jalkoja, venytteleekö ja kurottaako normaalisti.

Koirien jumppapalloja on erilaisia ja niitä näkee varsin harvoin myynnissä. Jos pallo kiinnostaa suosittelen ennen pallon ostoa kokeilemaan eri malleja ja ylipäätään sitä, innostuuko koira pallosta esimerkiksi osallistumalla Dobo-kurssille koirakoulussa. Koiraa ei ikinä pidä pakottaa, vaan antaa tutustua palloon pikku hiljaa, omaan tahtiin. Aran koiran kanssa voit aloittaa kokeilut esimerkiksi tasapainotyynyllä ennen palloon siirtymistä. Samoin pallon kanssa temppuilu tulee aloittaa pienistä hetkistä, tasapainoilu vaatii lihaksia, joita koira ei ehkä ole aktiivisesti tottunut käyttämään.

IMG_5533
Kuuntele aina koiraa. Toisinaan lihastreeni on hyvä vaihtaa yhdessä loikoiluun.

Säilytän Pähkinää kaapissa, näin varmistan, että olen läsnä temppuilussa, eikä vahinkoja synny. Taisto Terrieri osaa itse pyytää palloa, jos Pähkinä unohtuu liian pitkäksi aikaa kaappiin. Parasta on kuitenkin, kun hiljaa otan pallon esiin ja lasken sen lattialle. Toiset koirat tunnistavat jääkaapin oven aukaisun, meillä koiran huomioin saa parhaiten äänellä, jonka Pähkinä tekee lattiaa vasten. Terrieri on nanosekunnissa valmiina hyppäämään pallon päälle häntä villisti heiluen.

IMG_5543
Pähkinän päällä rauhoittuminen on ollut iso saavutus innokkaalle terrierille.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s