Monet koirat rakastavat palloja! Pallo voi kuitenkin olla niin paljon enemmän, kuin jahdattava esine. Lohkopallo pyörii, lentää, on helppo retuuttaa ja sen kätköistä löytyy aarteita!

Tarvitset:

  • (puuvilla) kankaita
  • täytevanua
  • lautasen, määrittää lelun koon
  • kynän
  • sakset
  • ompelukoneen
  • silmäneulan ja lankaa
IMG_5496
Voit käyttää tähänkin leluun kierrätyskankaita.

Leikkaa kankaasta 10 lautasen kokoista ympyrää. Makusi mukaan pallon jokainen sivu voi olla väri-ilottelua tai voit tehdä pallosta yksivärisen, koska lelu likaantuu vaalea väri saattaa olla haastava valinta.

IMG_5497
Mitä isommalle koiralle lelun teet, sitä isompaa ympyrää kannattaa käyttää lelun mallina.

 

Aseta kaksi ympyrää oikeat puolet vastakkain ja ompele yhteen koneella. Jätä molemmin puolin täyttöaukot. Tee näin kaikille paloille, eli saat 5 yhteen ommeltua ympyrää. Käännä palat oikeinpäin.

IMG_5498
Kuvan mukaisesti jätä ommellessa täyttöaukot molemmin puolin ympyrää.

 

Pinoa käännetyt ympyrät niin, että täyttöaukot ovat päällekkäin. Voit käyttää apuna nuppineuloja ja merkitä kynällä päällimmäiseen palaan keskiviivan. Ompele tuota viivaa pitkin kaikki palat yhteen.

IMG_5501
Mitä todennäköisempää on, että koira retuuttaa lelua, sitä vahvemmin palat yhdistävä ommel tulee ommella.

Nyt voit täyttää vanulla jokaisen lohkon. Mitä enemmän lohkossa on vanua sitä tiiviimpi pallosta tulee ja sitä vaikeampaa koiran on nameja lohkojen väleistä noukkia.

IMG_5502
Täytevanuna voit kierrättää vanhan tyynyn tai peiton vanun.

Kun pallo on täytetty ompele käsin tiivein ja kestävin pistoin täyttöaukot kiinni. Muista myös päätellä langan päät hyvin!

IMG_5503
Kaksinkertaisella langalla ja tiiviillä pistoilla takaat, että lelu kestää koiran leikit.

Kun lelu on valmis täytä lohkojen välit nameille ja anna lelu koiralle. Seuraa aina koiran leikkiä ja lelun kuntoa! Kankaista ja täytteistä riippuen lelu on konepestävä.

 

img_5504.jpg

Jätä kommentti

Trending

Website Powered by WordPress.com.