DIY lonkeropallo

Muistatko tämän ohjeen? T-paidasta jäi jäljelle yläosa ja helma.  Niistä syntyy lonkeropallo!

Pallo saattaa olla koirien suosituin lelu. Tennispallojen huono puoli on, että ne kuluttavat koiran hampaiden pintaa. T-paita kangas suojaa koiran hampaita ja lonkerot tekevät pallosta erityisen.

Pallolla voi tehdä muutakin, kuin leikkiä noutoa. Palloa voi piilottaa, jos punot lonkerot löysiksi niihin voi piilottaa nameja, palloa voi retuuttaa lonkeroista (erityisen rajuissa vetoleikeissä lonkerot saattavat kärsiä). Lonkeropallo on hauska tuliainen koirakaverille. Pallo tuoksuu T-paidan käyttäjälle, joten arkaa koiraa voi näin myös tutustuttaa uuteen ihmiseen. Tai oma koirasi voi pitää sinun tuoksusi lähellä vaikka lomahoidossa.

IMG_5325

Tarvikkeet

  • sakset
  • (tennis)pallo
  • t-paidan yläosa ja helma
  • innokas, osallistuva koira 🙂

 

IMG_5326

Leikkaa T-paidan yläosa kahteen osaan leikkaamalla auki olkasaumasta hihansuuhun ja kainalosta hihansuuhun. Leikkaa pois myös pääntien kaitale.

Aseta tennispallo keskelle kangasta ja kääräise pallo kankaan sisään. Sido kangas tiukasti kiinni helman kaitaleella. Jos kangas on ohutta voit käyttää molemmat kangaspalat samaan palloon. Jos kangaspala on iso, esimerkiksi pitkähihaisen T-paidan yläosa, voit kääräistä pallon kankaan sisään ja solmia lonkerot molemmin puolin palloa.

IMG_5327

Leikkaa kangas suikaleiksi niin ylös solmittuun nauhaan asti, kuin saat. Varo kuitenkin leikkaamasta solmiamisnauhaa. Jokaista lonkeroa varten tarvitset 4 suikaletta. Voit siis leikata kankaat neljäksi suikaleeksi, jolloin saat tikkaripallon tai useammaksi punottavaksi lonkeroksi, jolloin saat mustekalan.

Puno lonkerot

IMG_5331

Asettele kangassuikaleet neljään suuntaan, kuin pääilmansuuntien mukaan.

IMG_5332

Käännä pohjoinen kangassuikale etelään ja etelä pohjoiseen.

IMG_5333

Käännä samoin itä länteen ja länsi itään, huomaa, että ne menevät myös etelän ja pohjoisen muodostamien lenkkien kautta.

IMG_5334

Kiristä suikaleet, jolloin muodostuu kuvan mukainen kuvio. Puno niin pitkät lonkerot, kuin haluat. Voit solmia suikaleiden päät umpisolmuilla tai vain siistiä kankaan suirut. Punonta ei purkaudu.

IMG_5335

Hauskoja leikkejä! Muista aina seurata koiran leikkiä, pidä leikki mukavana ja seuraa lelujen kuntoa.

 

 

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s