Koirat

Meidän persoonalliset, rakkaat ja välillä huolta ja kommelluksia aiheuttavat koiramme.

 

2016-06-12-13-21-26

 

Taisto Terrieri, Bistro Mighty Dear Dante

Syntynyt 2012

Parsonrusselista rotuna: Rodun alkuperäinen tarkoitus on ollut metsästys. Rotu onkin omimmillaan aktiivisessa perheessä, jossa koiralle on tarjolla riittävästi puuhaa, liikuntaa ja sosiaalista toimintaa. Koira on mielellään mukana kaikessa puuhassa omistajansa mukana. Parsonrusselin keskimääräinen elinikä on noin 13-14 vuotta ja rodun terveystilanne on hyvä.

Taisto Terrieri on puuhakas, kaikessa mukana ja todella utelias. Samalla koira on arka ja pelkää isompia mustia koiria (muutama ikävä kokemus taustalla), eikä pidä vieraiden ihmisten tungettelusta reviirilleen, varsinkaan koskettelusta. Kun tutustuminen tehdään koiran ehdoilla vieraasta tulee helpolla Taisto Terrierin paras uusi ystävä.

Taisto Terrieri on kokeillut Rally-tokoa, koiratanssia, agilitya, doboa, noseworkkia… Eniten koiraa innostaa nenätyöt, kuten jäljestys. Lempiliikunta on uinti.

Taisto Terrieri on innokas kulkuneuvoilla liikkuja. Hissit, ratikat, metro, bussit, veneet, junat, autot… Kaikki mikä liikkuu kiinnostaa ja kyytiin hypätään heti, kun se on mahdollista. Myös suppailu ja kanootti innostavat.

 

 

MINI

Protaxin Kaksi Kukkaa eli Mini, karkeakarvainen kaniinimäyräkoira.

metsässä tutkimassa         kanttarelli 2

Ihmiseni  Taru, hän joogaa ja tekee elämästäni koiramaista

Ikä    olen syntynyt maaliskuussa 2015

Turkki  Riistanväri, ennen nyppimistä melkein musta. Maastoudun tosi hyvin kiviin ja kantoihin. Mulla on ihana parta ja olen muutenkin viihtynyt erinomaisesti tässä mielettömässä turkissani.

Mistä pidät eniten? Nukkuminen, mamman kyljessä kiinni. Kun masu on täynnä, on hyvä nukahtaa.

Mitä harrastan?  

Olen käynyt kanttarellikurssin. Nenätyöt on kivoja!

Osaan venytysliikkeitä. Välillä kotona tehdään tasapainoilua ja lihashuoltoa sellaisella ilmatyynyalustalla. Olen joogannut mamman kanssa, ylä- ja alaspäinkasovat koiraliikeet osaan ne paremmin kuin mamma.

Jäljestys on kivaa ! Tiedän tarkkaan mitä siinä tapahtuu.

”Etsi” on kivaa sisällä tai ulkona, kaikki ruoka on löydetty! Ylipäätään nenähommat on mun juttuja. Kuljen aina nenä kiinni maassa vaikka en juuri sillä hetkellä varsinaiseti harrasta mitään. Mun nenä on laboratorioanalyysin tasoa ja pysytyn erottelemaan huikeita juttuja ihan vaan normi kävelyllä! tietäisittepä vaan mitä kaikkea voisin luetella esim. naapuruston vaivoista, ruokavalioista, lääkkeistä…….Aina voi saada jonkun superhajun ja lenkin suunta muuttuu silmänräpäyksessä.

Lempipaikkani ulkona? Kaikki metsät, mitä koskemattomampi  sen mielenkiintoisempi!

Lempipaikkani sisällä? Sohvalla köllöttely tai sen selkänojalla ikkunasta katselu. SÄNKY!

Lemppari virikkeistäminen ? Tää on niin kivaa, tykkään repiä kaikkea pahvista kun palkintona on ruokaa. esim. pizzalaatikon sisällä olevat tuoksut saa mut toimimaan tosi nopeasti, siellä on yleensä tuoksujen lisäksi joku mun oma herkku. Mamma sanoo ”odota” , sit mä katon sitä nappisilmillä ”ole hyvä” jes, saan repiä herkut esiin.

Toiveammattini? Saada olla mäyräkoira, tehdä koiramaisia juttuja. Viipottaa mäykkymäisellä innolla päivästä toiseen.

 Tässä kuvassa minä ja mun kettulelu, jota pitäis nyt liikutella! Mamma?

 

mini-ja-kettulelu  ❤   Pure Love

 

 

%d bloggers like this: