Koirat

Meidän persoonalliset, rakkaat ja välillä huolta ja kommelluksia aiheuttavat koiramme.

 

 

 

                                     TAISTO TERRIERI

2016-06-12-13-21-26

 

Taisto, Bistro Mighty Dear Dante, parsonrusselinterrieri

Ikä: Synttärit on kesällä, 2012 on vuosikerta.

 

Parsonrusselista rotuna: Rodun alkuperäinen tarkoitus on ollut metsästys. Rotu onkin omimmillaan aktiivisessa perheessä, jossa koiralle on tarjolla riittävästi puuhaa, liikuntaa ja sosiaalista toimintaa. Koira on mielellään mukana kaikessa puuhassa omistajansa mukana.

Parsonrusselin keskimääräinen elinikä on noin 13-14 vuotta ja rodun terveystilanne on hyvä.

Taisto Terrieri on puuhakas, kaikessa mukana ja todella utelias. Samalla koira on arka ja pelkää isompia mustia koiria (muutama ikävä kokemus taustalla), eikä pidä vieraiden ihmisten tungettelusta reviirilleen, varsinkaan koskettelusta. Kun tutustuminen tehdään koiran ehdoilla vieraasta tulee helpolla Taisto Terrierin paras uusi ystävä.

Taisto Terrieri on kokeillut Rally-tokoa, koiratanssia, agilitya, doboa, noseworkkia… Eniten koiraa innostaa nenätyöt, kuten jäljestys, uinti ja älypelit.

Taisto Terrieri on innokas kulkuneuvoilla liikkuja. Hissit, ratikat, metro, bussit, veneet, junat, autot… Kaikki mikä liikkuu kiinnostaa ja kyytiin hypätään heti, kun se on mahdollista. Myös suppailu ja kanootti innostavat.

 

 

MINI

Minä Protaxin Kaksi Kukkaa eli Mini, karkeakarvainen kaniinimäyräkoira. Tästä ihanasta ja turvallisesta maitobaarista olen siirtynyt asumaan nykyiseen kotiini ❤

Minulla oli hyvä lapsuus ja erinomaiset eväät elämään 🙂

maitobaari    kaksi-kukkaa

Ihmiseni  Taru joka joogaa

Ikä    olen nyt ihmiskalenterin mukaan 1 vuoden + 9kk

Lempinimet  voi niitä on paljon, riippuu tilanteesta ja mun korvien ja silmien asennosta….Mini, minimaakari, ministeri, mamman pötkylä, minitsuka, toisinaan kuulen noiden ihmisten puhuvan minusta, ymmärrän ja kuulen kaiken (ei ne sitä edes tajua, usein leikin nukkuvaa)

Turkkini  Riistanväri virallisesti, ennen nyppimistä melkein musta. Mulla on ihana parta ja olen muutenkin viihtynyt erinomaisesti tässä mielettömässä turkissani. Maastoudun joskus tosi hyvin kiviin ja kantoihin.

Silmät  Ihanat täydelliset ruskeat nappisilmät. Tuhannen viestin tulkitsijat, pohjattomat tarkkailijat… ilmestyn kuin tyhjästä kun on kyse ruuasta tai jotain tekemisestä kotona. Täytyyhän mun nähdä kaikki mitä tapahtuu.

Korvat Pään sivuilla, silkkiset pienet kolmiot, roikkuvat alaspäin. Kuulen niillä erinomaisesti kaiken omasta mielestä tarpeellisen.

Mistä pidät eniten? Nukkuminen jonkun kyljessä kiinni

Mitä inhoan ? En varsinaisesti inhoa mitään….mutta kylmä ja märkä ei ole mun juttu, paitsi ehkä jos oon jäljestämässä silloin sää on ihan sivuseikka. Pimeässä kulkevat mustat hahmot , varsinkin jos ne tulee yllättäen kohti tai yrittää koskea (!) on kyllä epäilyttävää ja joskus jopa pelottavaa. Liiallinen haliminen ja lähelle tunkeminen, etenkin vieraat ihmiset.

Mistä pidän eniten? Masu on täynnä, meen selälleen ihmisen kylkeen tai syliin, masurapsuihin on hyvä nukahtaa

Mitä harrastan? Oon aika nuori , enkä tiedä mitä musta tulee. Olen käynyt kanttarellikurssin, osaan jotain venytysliikkeitä, olen joogannut mamman kanssa.  Jäljestys on kivaa ! Tiedän tarkkaan mitä siinä tapahtuu. ”Etsi” on kivaa sisällä tai ulkona, kaikki ruoka on löydetty! Ylipäätään nenähommat on mun juttuja. Kuljen aina nenä kiinni maassa vaikka en juuri sillä hetkellä varsinaiseti harrasta mitään. Mun nenä on laboratorioanalyysin tasoa ja pysytyn erottelemaan huikeita juttuja ihan vaan normi kävelyllä! tietäisittepä vaan mitä kaikkea voisin luetella esim. naapuruston vaivoista, ruokavalioista, lääkkeistä…….Aina voi saada jonkun superhajun ja muuttaa suuntaa. Mä oon nyt jo täydellinen J ainakin omasta ja mamman mielestä!

Paras ystäväni? Kotona noi omat ihmiset, sekä mun kaksi kettulelua, pitkä apina ja isompi nalle. Nää tyypit on päivittäin mun leikeissä. Ulkona on sit yks iso mäyrispoika, pari tiibetinspanielia (kaikki kolme rauhallisia herrasmiehiä)  ja  valikoidusti vastaantulevat tassuttelijat.

Lempipaikkani ulkona? Kaikki metsät, mitä koskemattomampi  sen mielenkiintoisempi!

Lempipaikkani sisällä? Sohvalla köllöttely tai sen selkänojalla ikkunasta katselu. SÄNKY!

Lempi virikkeistäminen ? Tää on niin kivaa, tykkään repiä kaikkea pahvista kun palkintona on ruokaa. esim. pizzalaatikon sisällä olevat tuoksut saa mut toimimaan tosi nopeasti, siellä on yleensä tuoksujen lisäksi joku mun oma herkku. Mamma sanoo ”odota” , sit mä katon sitä nappisilmillä ”ole hyvä” jes, saan repiä herkut esiin.

Toiveammattini? Saada olla mäyräkoira, tehdä koiramaisia juttuja. Viipottaa mäykkymäisellä innolla päivästä toiseen. Olla laumassa mukana omalla ihanalla olemuksellani ❤

Paras muistoni?  Elän hetkessä, kun nukahdan mielessäni näkyy huikeita tapahtumia, partakarvat vipattaa kun käyn mielessäni päivän tapahtumia. Joka päivässä on niin paljon hyvää !!

Haluaisin tavata? Enhän mä nyt osaa sanoa….luotan siihen että kaikki tarvittavat tulen kyllä näkemään. No jaa, tuolla lähellä asuu yks snautseri poika, sitä näkee liian harvoin, se on mun suosikki, silläkin on parta ❤

 Tässä kuvassa minä ja mun kettulelu, jota pitäis nyt liikutella! Mamma?

 

mini-ja-kettulelu  ❤   Pure Love

 

 

%d bloggers like this: