Sunnuntai on seikkailupäivä!

Toisinaan ihmisten elämä on niin hetkistä ja stressaavaa, että koira on jäädä jalkoihin. Uudet kuviot työssä, rakkaudessa, terveydessä tai vaikka asuinpaikassa vaikuttavat ihmiseen ja sitä kautta koiraan ja molempien hyvinvointiin. Riippuen ihmiselämän haasteista ja koiran luonteesta uusiin rutiineihin voidaan sukeltaa hetkessä, tai sitten muutosten sulattelu on molemmille tai toiselle vaikeampaa.

Meidän taloudessa on totuteltu uusiin rutiineihin, kun vaihdoin työtä vuoden alussa. Ihminen on ollut hajamielinen, poissa epäsäännöllisesti, tuoksuu kotiin tullessa vieraille koirille ja Taisto Terrieri on hämmennyksissä kaikesta.

Oman koiran tunteminen on avain onneen. Toisille koirille jo päivän rutiinien muuttuminen voi olla pieni maailmanloppu, toiset heiluttavat häntää tyytyväisenä uudessa asunnossa muuttolaatikoiden keskellä. Kun tietää miten koira reagoi erilaisiin muutoksiin on helpompaa ennakoida tilanteet ja auttaa koiraa sopeutumaan.

Olen jo aiemmin kirjoittanut miten muutimme Taisto Terrierin kanssa uuteen asuntoon ja nyt hienosäädämme arkea uuden työni mukaan. Koska Taisto Terrieri kokee juuri nyt olevansa hieman hylätty ja yksinäinen on sunnuntai meidän yhteinen seikkailupäivämme.

Taisto Terrieri on koira, joka rakastaa julkisia kulkuvälineitä, uusien seutujen tutkimista ja yhteistä puuhaa. Eli etsin kartasta alueen, jossa emme ole ennen käyneet tai edellisestä käynnistä on reippaasti aikaa. Jos seikkailun kohde on metro- tai ratikkamatkan päässä sitä mieluisampaa terrierille on lähteä tutkimusmatkalle.

20191222_123238.jpg

Lähdemme seikkailuun aina kaksin, puhelin äänettömänä taskussa. Perillä annan koiran nuuhkia, päättää tahdin ja suunnan ja kuljen mukana kannustaen koiraa venyttelemään, kurottelemaan, tasapainoilemaan ja viettämään koiramaista elämää. Kun terrieri on tonkinut ja nuhjannut uudet seudut tutuksi on aika lähteä ostoksille.

Kuten olen jo aiemmin kertonut kaupunkikoirani rakastaa ostoskeskuksia. Me asumme hyvin otollisella seudulla tälle rakkaudelle ja kotimatkalla poikkeamme lähimmäksi osuvalle kaupalle. Taisto Terrieri saa valita lemmikkikaupan ”karkkihyllyltä” mieluisen herkun, (tietenkin koskematta tuotteisiin) ja hyvin tyytyväisenä koirani kantaa herkun kaupasta koko matkan kotiin.

20191206_164633.jpg

Kotona herkku joko kätketään hyvään piiloon tai natustellaan samoin tein ja on aika siirtyä seikkailupäivän kolmanteen tärkeään osaan. Yhteiseen sohvaköllöttelyyn.

Terrieri odottaa oman lempivilttinsä äärellä ihmistä asettumaan paikoilleen ja käy tyytyväisenä nukkumaan niin lähelle, kuin pääsee.

20200301_144141.jpg

Jollekin toiselle koiralle meidän seikkailupäivän ohjelma voisi olla liian runsas, liian tylsä, liian pitkä, liian kaikkea. Tärkeintä on tuntea oma koira ja luoda hänelle niin hyvä koiramainen elämä, kuin mahdollista.

Meidän yhteinen päivä saa ihmisen mielen tyhjenemään, keskittymään vain terrierin seuraan ja terrieri pääsee olemaan koira, sosiaalinen oma itsensä, tekemään valintoja ja saamaan oman ihmisensä huomion täysin itselleen. Tyytyväisenä ja onnellisena tuhiseva väsynyt koira on taas muistuttanut siitä, mikä elämässä on tärkeää. Hetkessä eläminen yhdessä.

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s