Joululahja, jota koirasi toivoo

Koira saattaa arvostaa uutta lelua, puruluuta tai palloa, mutta kaikkein eniten koirasi toivoo saavansa sinun aikaasi.

Me ihmiset olemme todella hyviä luomaan itsellemme paineita, aikatauluja ja tavoitteita. Joulun alla meidän pitää siivota, koristella, leipoa, olla sosiaalisia, juhlia ja hankkia lahjat kaikille läheisillemme. Koiralle tämä kaikki saattaa olla hyvinkin stressaavaa.

Koira ei tarvitse aattona tekokuituista hiostavaa, sähköistä villapaitaa, ei pelottavia pääpantoja tai kilisevää tonttulakkia somekuviin. Koiran mielestä joulupukki saattaa olla pelottavinta ikinä tekopartoineen, samoin kuin ylienergiset, jännityksestä sihisevät lapset tai se kaukainen sukulainen, joka väittää koiran ylle kumartuneena olevansa koiraihminen ja vain haluavansa silittää hämmentynyttä koiraa.

Koira ei välttämättä ymmärrä, miksi sisään kannetaan kuusi, miksi kuusen alle kerätään paketteja, miksi keittiössä tuoksuu kinkku, mutta mitään ei saa tutkia tai nuuskutella.

Tee joulunalusajasta koirallesi mahdollisimman helppoa ja rauhoita stressi ja kiire. Käy koiran kanssa pitkillä rauhallisilla kävelyillä, seikkailkaa ja tutkikaa lähiympäristöä.

On todella tunnelmallista käydä kävelemässä kaupungin joulukadulla silloin, kun se on autio. Termariin glögiä ja koiralle muutama herkkunami ja hiljainen joulukatu muuttuu sadun taikamaaksi.

Jos olet itse todella kiireinen joulun alla palkkaa luotettava ulkoiluttaja koirallesi tai tapaa ystäviäsi koiralenkeillä. Älä unohda koiraa yksin.

Jos haluat ostaa koirallesi oman paketin kuusen alle suosi kotimaisia tuotteita ja valmistajia. Varmista, että tuote on eettisesti ja vastuullisesti valmistettu, turvallinen ja koirallesi sopiva. Entäpä, jos ostaisitkin sinulle ja koirallesi yhteiseksi joululahjaksi kurssin paikalliselta, laadukkaalta koirakoululta? Jotain kivaa puuhaa vuodenalkuun? Kausikortti koirauimalaan?

Tänäkin vuonna erilaiset tahot keräävät lahjoituksia myös vähävaraisten perheiden lemmikeille. Jos mahdollista tutki erilaisia vaihtoehtoja ja tee lahjoitus luotettavan järjestön tai yhdistyksen kautta.

Koirallesi tärkeintä on sinun aikasi ja seurasi. Ole läsnä koirallesi, keksi yhteistä mukavaa puuhaa, uusia seikkailuja, onnistumisia ja kokemuksia. Tarjoa koirallesi niin hyvä koiramainen elämä, kuin mahdollista ja tee yhteisestä ajasta seikkailu ilman liiallista suorittamista.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s