Kun koiralla on huono päivä

Koirallakin voi olla huono päivä, jolloin kaikki ärsyttää, mikään ei huvita ja on tylsää.

Taisto Terrierin huonojen päivien takana on useimmiten

  • kipu, Terrierin herkkä vatsa menee helposti sekaisin ja silloin ei huvita mikään. Samoin koiran, joka hyppii, pomppii ja loikkii suuremmin miettimättä, selkä ja lihakset kaipaavat säännöllistä hierontaa, tai lihasjumit pilaavat päivän
  • Taisto Terrierin liian täysi tai tyhjä kalenteri ei myöskään ole hyvä juttu. Tekemistä, uuden oppimista ja maailman tutkimista pitää olla sopivasti, mutta vastapainona pitää olla sohvailtoja, rapsutuksia ja hitaita päiviä.
  • oman ihmisen stressi ja kiire. Terrieri reagoi heti, jos ilmassa on liikaa stressiä tai kiirettä.

Koiran huono päivä voi johtua myös esimerkiksi siitä, ettei koiralla on tarpeeksi koiramaista puuhaa. Koira ei pääse juoksemaan vapaana, koiralla ei ole koirakavereita, koira ei pääse toteuttamaan itseään tai koira vaikka pelkää jotakin lähiympäristössään.

Oman koiran mielenliikkeiden ja terveyden  tunteminen auttaa sekä ennalta ehkäisemään, että korjaamaan tilanne nopeasti. Koirat myös ilmaiset tunteitaan eri tavoin. Taisto Terrierin tapa on ärtyä muille. Lenkillä rähistään helpommin muille koirille, ihmisille, jotka kävelevät hassusti, tai puiden varjoille tai rapinoille pensaissa. Joku toinen koira saattaa vetäytyä, olla levoton, hakea huomiota, koiran käytös siis poikkeaa normaalista.

Jos koira käyttäytyy normaalista poiketen on hyvä pysähtyä miettimään mikä muutoksen voi aiheuttaa. Helppo keino on kirjoittaa kalenteriin ylös päivän ohjelmaa ja koiran mielialaa, näin käytöksen muutoksen syy voi olla helpompi jäljittää. Itse pidän huolen, että viikossa on muutama päivä tai ilta, kun puuhaan terrierin kanssa jotakin jännempää. Ulkoilemme uudella alueella, käymme kahvilassa, kylässä kavereilla tai harrastamme jotakin. Mutta yhtälailla varmistan, että joka viikko on iltoja, jolloin emme tee mitään erityistä. Ja pyrin pitämään stressin ja kiireen oman kodin oven ulkopuolella.

Kun huomaan, että Taisto Terrierillä on huono päivä yritän ensin jäljittää syyn ja toimin sen mukaan. Lisään kipulääkkeen, varaan ylimääräisen ajan hierojalta, vien Terrierin seikkailuun iltalenkillä tai jäämme sohvalle köllimään. Sen mukaan, minkä epäilen  koiraa harmittavan. Aina syy ei selviä ja silloin yritän antaa koiralle tilaa kertoa mikä on vialla ja miten tilanne korjaantuu. Ja onneksi aina on huominen, jolloin paha mieli on tiessään ja aurinko paistaa jälleen.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s