Miten motivoitua syysulkoiluun?

Vuodenajat ovat rikkaus, mutta ulkoilu syksyn pimeydessä on ainakin minulle melkoinen ponnistus. On pimeää, koiran pökäleitä saa etsiä valon kanssa, koiran tassut pitää pestä aina sisään tultaessa ja pahimmillaan sataa ja tuulee vaakatasoon.

Koska koira kuitenkin ansaitsee ja kaipaa ulkoilua, nuuhkimista, polkuja ja kujia olen yrittänyt kehittää itselleni motivaatiota syysiltoihin.

Ota mukaan ystävä tai läheinen

Kun ulkoillessa on seuraa pimeyttä ei edes ehdi huomata kuulumisten vaihdon lomassa. Jos ystävällä on koira lenkki on kaksin verroin hauskempi, myös koirilla on sosiaalista kanssakäymistä, vaikka eivät riehukaan koirapuistossa.

Meidän kulmilla on yleinen tieto siitä, mihin aikaan ja minkä lenkin alueen koirakot illalla tekevät, joten on melko helppoa osua samaan aikaan saman lehtikasan äärelle seisoskelemaan ja näin saada seuraa.

Lähiseudun nähtävyydet

Jos asut kaupungissa tämä vinkki saattaa toimia.

Itse havahduin patsaisiin tänä syksynä, kun lähipuistoomme saatiin Gandhin patsas. Aluksi innostuin googlaamaan itse Gandhin elämäntarinaa, sitten taiteilijaa patsaan takana ja lopulta näin myös muut lähiseudun patsaat uusin silmin. Patsaat ja ylipäätään lähiympäristö myös näyttää varsin erilaiselta säästä riippuen. Katso siis uusin silmin asuinympäristöäsi katulamppujen ja pitkien varjojen kautta.

Luun muotoinen kävelylenkki

Kuulostaa todella omituiselle, mutta ehdottomasti kannattaa kokeilla! Kaikenlaisten appien aikana on varsin helppoa laskea päivän aikana askeleet ja katsoa illalla kartasta missä tulikaan liikuttua. Erityisen hauskaa on yrittää saada kartalle aikaiseksi selkeä kuvio. Aloita helposti, suunnittele esimerkiksi luun muotoilen kävelylenkki, joulun lähestyessä kuusen muoto on jo haastavampi. Esimerkiksi täällä vinkkejä alkuun.

Ota mukaan termosmukillinen kuumaa juomaa

Erityisen koleana iltana on ihanaa ottaa lenkille mukaan muki lämmittävää teetä tai glögiä! Varsinkin, jos koira nuuskuttelee erikseen jokaisen lehtikasan lehden saattaa ihmiselle iskeä kaipuu sohvan uumeniin, lämmin juoma tuo lohtua ja toivoa.

Ulkoilubingo

Toimii oman ja muiden koiranulkoilijoiden motivaattorina. Keksikää ensin yhdessä bingon aiheet. On suotavaa, että asutte suurin piirtein samankaltaisilla alueilla, jolloin yhteiset bongattavat on helpompi määrittää. Sopikaa myös miten vinkkaatte toisillenne löydöstä. Esimerkiksi valokuva toiselle on oiva tapa todistaa näkemänsä. Minun ja ystäväni listalta löytyy mm.

  • Bongaa rotta (kuvaa ei tarvita, jos koira myös innokas saaliista)
  • Bongaa pikkujouluseurue
  • Bongaa ensimmäinen joulukuusi sisällä
  • Bongaa tähdenlento

Ja tietysti enemmän bongauksia saanut saa jonkin oivan palkinnon, kuten parhaat torikahvit hyvässä bingoseurassa.

Palkkaa itsesi hyvästä suorituksesta

Itsensä palkitseminen onnistuneesta ulkoilusta pimeässä on parasta. Kuten koirankin koulutuksessa määritä itsellesi motivoiva palkka ja vaihtele sitä tarpeeksi usein. Esimerkiksi ulkoilun jälkeen sohvalla pala tummaa suklaata ja hyvä kirja tai jakso lempi tv-sarjasta toimii meillä.

Kuntoile ulkoilun lomassa

Aina kunto ei kasva koiraa ulkoiluttaessa. Välillä toki kannattaa tehdä reippaampia kävelyjä, mutta koiran tulee myös antaa edetä omaan tahtiin nuuskien ojanpientareet. Päätä etukäteen liikkeet ja miten ne teet. Esimerkiksi, aina kun uroskoira nostaa jalkaa tee askelkyykky, aina kun ohitatte lyhtypylvään pyöräytä hartiat ympäri jne. Pimeyden hyvä puoli on, ettei kukaan näe mitä puuhaat. Ota kuitenkin koirasi huomioon, omistaja, joka yhtäkkiä hyppii haarahyppyjä saattaa aiheuttaa kummastusta koirassa.

Opettele tähtikuvioita

Minun tämän hetken lempiviihdyke. Kun ilta on pilvetön ja kävelemme kauempana katuvaloista yritän etsiä taivaalta tähtikuvioita.

Tsemppiä syysulkoiluun!

angry 2

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s