Anna koirasi loistaa pimeässäkin

Jälleen on se aika vuodesta, kun epäilee auringon sammuneen ja taivaan on vallannut harmaus. Koiranomistajalle tämä tarkoittaa jatkuvaa tassujen pesua ja kakkapökäleiden etsintää valon avulla, miten selviydyimmekään ennen kännykän valoa tästäkään?

Koirasta ei tarvitse tehdä liikkuvaa ja välkkyvää joulukuusta, mutta kannattaa miettiä miten parannat teidän molempien näkyvyyttä ja näin kaikkien turvallisuutta pimeillä kaduilla ja kujilla.

Jos auto ajaa kohti sinua ja koiraasi, eikä teillä ole illan hämärässä heijastimia, autoilija saattaa huomata teidät vasta noin 50 metrin läheisyydessä. Hyvillä heijastimilla varustettu koirakko taas loistaa yli 300m päähän, joten heijastimilla todella on merkitystä.

Erilaisten heijastintuotteiden valikoima on valtava. Riippuen koirasta voit pukea koiralle heijastavan takin, ripustaa valon pantaan, hihnaan tai kiinnittää sen valjaisiin.

Tärkeää on, ettei valo häiritse tai pelota koiraa. Esimerkiksi vaatteisiin koira tulee totuttaa asteittain, eikä vaate saa haitata koiran liikkeitä, hiostaa tai kahista pelottavasti. Itse en kestäisi ulkoilua vilkkuvan valon loisteessa, en siis käytä niitä myöskään Taisto Terrierillä, en usko koiranikaan kaipaavan välkkyvää discovaloa metsäpolulla.

Koira on myös siitä jännän mallinen, että heijastin kiinnitettynä vaikka valjaisiin ei välttämättä näy joka suuntaan. Kannattaa siis ihastella omaa koiraa joka suunnasta pimeällä tiellä ja varmistaa, että heijastimet todella loistavat paksun ja pörröisen turkin uumenista niin eteen, taakse, kuin sivuillekin ja varsinkin nopeasti ohitse suhahtavat pyöräilijät arvostavat, jos koiran ja ihmisen välinen hihna erottuu myös pimeällä.

Minä ostin Taisto Terrierille uudet kotimaiset huikean kauniit valjaat, joissa heijastinnauhaa ei ole säästelty. Valjaat ovat nyt työn alla, terrieri vaatii hieman soputumista uusiin asioihin ja totuttelemme pikkuhiljaa leikin lomassa pukemaan uudet valjaat terrierin päälle. Lisään myös valjaisiin jo nyt käytössä olevan kirkkaan ledvalon kulkijoiden iloksi. Sininen valo herättää melkoisesti huomioita viikonloppuisin tietyissä yönkulkijoissa, meidän kaikkien iloksi ja jännitykseksi.

Turvallista ulkoilua pimeille kaduille ja teille!

20191014_192453.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s