Vuoden parhaat koirakirjat

Kun samalla viikolla ilmestyy kaksi todella hyvää koirakirjaa jää innokkaalla lukijalla yöunet vähiin ja pää surisee uuden tiedon määrästä.

Katriina Tiira – Koirien käyttäytyminen ja persoonallisuus

Olen käynyt kuuntelemassa Katriinan luentoja ja Taisto Terrieri on käynyt Smartdog-testissä. Oletin siis jo ennakkoon, että kirja on todella hyvä ja täynnä sujuvasti kerrottua asiaa.

Hain oman kirjani keskiviikkona kirjakaupasta ja olen siis vasta aika alussa, mutta jo nyt  oppinut uutta koirista. Kirjassa käsitellään koiran alkuperää, rotujen kirjoa, koiran käyttäytymistä, persoonaa, ympäristön vaikutusta koiran käytökseen, koiran aisteja.. Melko kattava lukupaketti siis. Katriina kirjoittaa esipuheessa tavoitteen olevan saada lukijan katsomaan koiraa uudella tavalla, hihkuin ilosta, juuri näin! On niin mahtavaa, että näin kattava, taidolla ja tiedolla toteutettu kirja on kaupan hyllyillä ja toivottavasti kaikki koiranomistajat löytävät tämän omakseen. Kirja sopii niin kokeneille koiranomistajille, kuin koiranomistajuuden tiestä haaveileville, jokainen oppii taatusti uutta.

Se, että me rakastamme omia koiriamme ei vielä riitä, meidän pitää myös oppia tuntemaan koira rotuja ja varsinkin oma koiramme. Ymmärtämään miten juuri tämä koira kokee maailman, miten reagoi, miksi ja mikä on hyvää koiran elämää.

 

Sari Airola – Vuh! Vuh! Kaneli ja kaverit

Olen ollut niin otettu, kun lapset osaavat nykyisin todella kivasti kysyä etäämpää saako koiraa tulla rapsuttelemaan. Näistä lapsista kasvaa aivan uusi koiramyönteinen sukupolvi, jotka näkevät koiran yksilönä ja ottavat huomioon koiran tarpeet aiempia sukupolvia laajemmin.

Kirjassa Vuh! Vuh! Kaneli ja kaverit koira seikkailee talvisessa ympäristössä tutustuen koirakavereihin ja samalla lapselle kerrotaan faktoja koiran elekielestä, maailmasta ja tavoista. Kirjassa on kaunis kuvitus, jota myös aikuinen kiinnostuu tutkimaan ja saattaahan samalla oppia uutta koirista myös itse.

Kirja sopii kaikille lapsille, jotka ovat kiinnostuneet koirista, mutta ehdottomasti myös niille, joita koira pelottaa. Kun aikuinen kertoo miten koira liikkuu ja näkee maailman pelot saattavat väistyä, tai ainakin lieventyä.

Sarjan itsenäinen, aiemmin ilmestynyt kirja Vuh! Vuh! Kuka siellä? on myös ihana kuvakirja pienemmille lapsille.

Ihanin hetkiä sohvalla läheisten seurassa!

20190925_180831

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s