Koiran kera Tallinnaan

Me kävimme Taisto Terrierin kanssa yhteisellä lomalla Tallinnassa viime viikonloppuna. Kaupunki oli ihana, koiraystävällinen ja suopea, terrieri nautti uusista kaduista ja tuoksuista ja saimme oivan irtioton arjesta.

20190830_181024
Jänniä tuoksuja ja ovia

Meidän vinkit Tallinnaan:

Ensimmäinen ja tärkein on, että koira määrää tahdin ja ohjelman. Jos koira on stressiherkkä, eikä viihdy uusissa paikoissa on parempi seikkailla yhdessä kotikulmilla. Kaupunkiloma koiran kanssa tarkoittaa myös, että tutuiksi tulevat puistot, sivukadut ja rauhalliset ravintolat tai kahvilat, ei suosituimmat ruuhkaiset turut ja torit tai uusimmat ostoskeskukset.

Jos koira on innokas reissaaja matkan suunnittelu alkaa päivittämällä koiran passi, rokotukset ja varustautumalla ekinokokkilääkityksellä. Minä valitsin terrierille enikokokkitabletit otettavaksi Suomessa. Kävimme siis eläinlääkärissä kahdesti ennen matkaa ja kerran matkan jälkeen, toinen vaihtoehto olisi ollut käydä Tallinnassa eläinlääkärillä.

20190831_124738
Päiväunet asemalla. Huom Terrieri vaihtoi paikkaa ennen junan tuloa.

Laivayhtiöistä koiraystävällisimmäksi osoittautui Viking Line. Laivalla koira sai oleskella ja liikkua melko vapaasti lukuun ottamatta ravintolatiloja. Taisto Terrieri on tottunut matkaaja ja valitsin aamulaivan, joten terrieri nukkui matkan omalla viltillä piittaamatta muista matkustajista.

Tallinnasta löytyy majapaikkoja moneen makuun, myös lemmikkiystävällisiä Airbnb-asuntoja on runsaasti tarjolla. Koiran kanssa matkatessa on tärkeää, että majapaikan läheisyydessä on sopivia ulkoilumaastoja, asunto on rauhallinen ja matkat ovat kohtuullisia. Meidän viikonlopun asunto sijaitsi Telliskivessä, lähellä kaikkea, mutta sopivasti syrjässä.

20190831_181132
Turistina

Olin etukäteen selvittänyt, että Tallinnassa koirilta saatetaan vaatia kuonokopan käyttöä julkisissa kulkuneuvoissa tai taksissa. Kohtasimme lähijunassa ja ratikassa muutaman isomman koiran, jotka koppaa käyttivät, mutta moni matkusti myös ilman, eivätkä kuljettajat tai rahastajat puuttuneet asiaan.

Terrierin totuttaminen kuonokoppaan on ollut suunnitelmissa jo pidempään, joten nyt siihen oli lopulta hyvä syy. Kävin siis ostamassa kopan hyvissä ajoin ennen matkaa ja leikin ja namien avulla koppa on nyt koiralle miellyttävä asia pukea päälle. Itse reissussa kuonokoppa oli mukana, mutta emme tarvinneet sitä.

Tallinna on hämmentävän koiramyönteinen. Pääsimme sisään jokaiseen kahvilaan, ravintolaan ja kauppaan johon pyrimme. Parhaimmillaan koiralle tuotiin vesikuppi ennen kuin ehdimme istua pöytään. Varmistelin useampaan kertaan onko koira todella tervetullut myös Baltia Jaaman sisätiloihin, mutta näin todella oli. Ruoka-ostokset onnistuivat siis helposti koiran kanssa, itse kun en jättäisi Taisto Terrieriä yksin vieraaseen majapaikkaan, edes kauppareissun ajaksi.

20190901_105707
Terrieri terassilla

Meidän viikonloppu sisälsi puistoja, rantoja, ratikkamatkoja, lähijunalla matkaamista ja rentoa oleilua ravintoloiden terasseilla ja omalla parvekkeella. Terrieri poseerasi useammalle turistille paikallisena koirana, tervehdimme muita koiria, juttelin omistajien kanssa, ihmettelimme yhdessä maailmaa ja sen menoa.

Vaikka viikonlopun ohjelma oli väljä matkailu väsyttää myös ja varsinkin koiraa. Kotiinpaluun jälkeen terrierillä meni muutama päivä palautuessa ja matkaväsymystä pois nukkuessa, onkin hyvä huomioida koiran jaksaminen myös reissun jälkeen.

Niin hyvin matka kuitenkin meni, että saatamme piipahtaa minilomilla toistekin, koiran ehdoilla.

20190831_203852
Muinaistulet ja uudet tuttavuudet

 

 

 

 

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s