Mitä olen oppinut koirilta

Usein me ihmiset keskitymme siihen, mitä koiran tulisi osata tai käyttäytyä. Maailma on pullollaan oppaita, kirjoja ja videoita koiran kouluttamisesta, mutta käännetään välillä katse toiseen suuntaan, siihen, mitä koira opettaa.

Elämä on seikkailu

Jokainen ulkoilu on mahdollisuus Suureen Seikkailuun. Lähes säässä kuin säässä lähikadut muuttuvat tuoksubasaariksi, keppi parhaaksi aarteeksi ikinä ja joutomaa on metsästäjän valtakuntaa. Taisto Terrierin häntä heiluu vimmatusti aina, kun astumme mihin tahansa kulkuneuvoon. Metro! Ratikka! Auto! Niin mahtavaa! Mennään jonnekin! Kun kohdataan jotain lievästi epämiellyttävää se ravistellaan pois ja matka jatkuu taas kohti uutta.

Venyttely

Kunpa itsekin venyttelisi aina yhtä huolella ylös noustessa ja kylkeä kääntäessä!

Innostus toisesta

Se riemu, jolla koira ottaa vastaan aina, kun astuu ovesta sisään karkottaa murheet ja huolet samoin tein. Koiralla on aina aikaa olla juuri minun kanssa, juuri minä osaan leikkiä parhaiten tai rapsuttaa oikeista kohdista.

Huumori

Koiran kanssa leikkiminen on parasta! Yhteiset piiloleikit, juoksentelu ja puuha piristää päivää, saa ajatukset nykyhetkeen ja murheet kaikkoamaan.

Avun pyytäminen

Koskaan en ole ollut niin hukassa, kun kipeän koiran kanssa apua etsien. Se, että tukijoukkoja löytyy, kun itse on mahataudissa ja koira kaipaa ulkoiluttajaa tai koiraa ei voi jättää yksin työpäivän ajaksi, on todella tärkeää. Lisäksi olen ymmärtänyt ammattilaisten merkityksen. Pätevä kouluttaja, eläinlääkäri, koirahieroja on kultaa arvokkaampi yhteiselon pelastaja.

Kärsivällisyys

Kouluttamisen ajoittaiset haasteet, koiran öiset pyynnöt ulos, huoli koirasta. Kaikki lisäävät omaa kärsivällisyyttä ja näkemään maailman toisin.

Lisäksi olen oppinut lukemaan ympäristöä uudella tapaa. Uudessa paikassa ensimmäisenä silmä etsii kylttiä koiran läsnäolon puolesta, kävelyllä omaa koiraa pelottavat asiat, kuten isokokoiset miehet, oudon näköiset kitaralaukut, skeittilaudat erottuvat heti ympäristöstä. Sivujuonteena olen oppinut tunnistamaan ja valmistamaan sisäelimistä koiralle ruokaa, reppuun pakkautuu ensimmäisenä kakkapussit ja vesipullo.

Luopuminen

Tuskallisinta on ollut oppia luopumaan. Tekemään päätöksiä toisen elämästä, ymmärtää elämän rajallisuus. Juurikin siksi tänäänkin on hyvä päivä. Nautitaan siitä yhdessä koirien kera.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s