DIY pussukka kakkapusseille

Koiranomistajan painajainen on, kun tajuaa lenkillä, ettei taskun pohjalta löydy yhtäkään kakkapussia. Koiran painajainen saattaa olla hihnaan sidotut tuulessa selän takana rapisevat ja liehuvat kakkapussit. Ratkaisu molempiin ongelmiin on pieni, omaan tyyliin sopiva kierrätyskankaasta ommeltu pussukka. Täytä pussukka kakkapusseilla, kiinnitä koiran hihnaan ja lasket molempien stressikertoimia.

 

Tarvikkeet

 • pala joustamatonta (kierrätys)kangasta. esim. puuvillaa tai ulkoilukangasta
 • 10cm pitkä vetoketju
 • noin 6cm pitkä nauha tai nyöri
 • ompelulankaa
 • ompelukone
 • sakset ja pari nuppineulaa
 • silitysrauta
 • karabiini tai rengas, jolla kiinnität pussukan hihnaan
 • kynä

 

Leikkaa kankaasta noin 10cm x 20cm kokoinen pala. Huolittele reunat joko ompelukoneen siksakilla, saumurilla tai harkkosaksilla. Taita ja silitä palan lyhyiltä sivuilta nurjalle 0,5cm saumanvarat ja merkitse kynällä palaan pitkän sivun keskikohta.

img_5697.jpg

IMG_5698

Kiinnitä vetoketju nuppineuloilla palan lyhyisiin päätyihin. Jätä yläreunaan 0,5cm saumanvara ja vasta sen jälkeen alkaa vetoketjun hammastus. Jos vetoketju on liian pitkä sen voi lyhentää lopuksi.

IMG_5699

Ompele ompelukoneella vetoketju kiinni.

 

IMG_5701

Taita pussukka niin, että vetoketju kohdistuu keskimerkin kanssa päällekkäin. Ompele pussin pohja suoralla ompeleella kiinni 0,5cm saumanvarojen avulla.

IMG_5702

Avaa vetoketju ja käännä pussukka nurinpäin. Yläreuna muodostuu päinvastoin, kuin pohja. Aloita ompelu vetoketjun reunasta ja lopeta keskimerkkiin. Ennen ompelua aseta ripustusnauha nuppineulan avulla lenkiksi yläreunan puoliväliin. Ompele lenkin kohdalla muutaman kerran edestakaisin, jotta ripustuslenkki varmasti kestää.

IMG_5703

Siisti langanpätkät, käännä pussukka oikeinpäin, ripusta nauhalenkkiin metallirengas tai karabiini, täytä pussukka kakkapusseilla ja kiinnitä koiran hihnaan.

Pussukka on kankaista riippuen konepestävä, huomioi, että sateessa pussukka ja sisällä olevat muovipussit saattavat kastua.

IMG_5704

 

2 vastausta artikkeliin “DIY pussukka kakkapusseille

 1. Oikein kätevä ja kaiken lisäksi nättikin. Vielä jos heijastinkangasta saa lisättyä, tulee sekin hyöty pimeille keleille. Mulla kyllä se pussi kiinni flexin kädensijassa niin heti huomaa, onko mukana.

  Tykkää

  1. Kiitos! Yksi kuvan pussukoista on tehty kokonaan heijastinkankaasta juurikin näkyvyyden takia. Pussukan etuna on, että mukana kulkee useampi kakkapussi, voi sitten vaikka jakaa sille, joka ei niitä mukana kanna 😉

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s