Taisto Terrierin lempikahvilat Helsingissä

Me käymme usein kahvilla koiran kera. Onneksi moni kahvila, ainakin täällä Helsingissä, sallii koirat tiloihinsa. Jos koirasi ei ole vielä tottunut kahvittelija täältä voit lukea vinkit alkuun.

Taisto Terrierin lempparit:

Jädelino Teurastamon pihassa. Tänne Taisto Terrieri osaa kävellä itsekin kotoa. Usein myynnissä koirille tehtyä jäätelöä. Ihmisseuran suurin vaikeus on päättää mitä jäätelöä itse maistaisi. Kaikki on hyvää! Teurastamon piha on mukavan suojaisa, tuoksuja riittää pihagrillistä ja lähialueen tukkuliikkeistä, koira saa siis myös hyvää nenäviihdykettä. HUOM! Kesällä Teurastamon pihalla on toisinaan erilaisia tapahtumia, jotka saattavat olla liian meluisia koiralle.

jäätelö
Aurinko ja ensimmäinen jäätelö ulkona! Helsingissä Jädelino myy toisinaan koirien omaa jäätelöä.

Bistro Bron Mustikkamaalla. Tänne voi tulla sen jälkeen, kun Mustikkamaan saari on tutkittu. Terrierillä on asioille tärkeysjärjestys. Kahvilan terassilta on hyvä koiran tutkailla kuka kulkee kävelytiellä ja toisinaan tuuli kuljettaa Korkeasaaresta jänniä tuoksuja ja ääniä.

IMG_20180331_121324_917

Hakaniemen tori. Virallisesti koirilla ei ole asiaa toreille, mutta kukaan ei taida enää piitata säännöstä. Hakaniemen torilla on monia kahvitelttoja, meidän suosikki on KahviSiskojen Jaffa-pöydät. Torilla on paljon nuuhkittavaa ja ihmeteltävää ja usein myös ystäviä koiran tervehdittäväksi. Taisto Terrierin vinkki kuumaan kesäpäivään, rannassa on muutama suojaisa kohta, joista koira pääsee vilvoittelemaan veteen, jos meri puhdas.

Kahvila Päijänne  on meidän lähikahvila Vallilassa. Loistava palvelu, niin koirille, kuin ihmisseuralle. Koira nauttii rauhallisesta tunnelmasta, isosta ikkunasta kadulle ja ihmisseura erinomaisesta kahvista ja leipomuksista. Samalla kadulla Vallilan kirjasto on koiramyönteinen.

Instasize_0312144849

Ipin Kulma  Kalliossa. Terrieri arvostaa omaa, pöytään tuotavaa vesikuppia ja herkkua! Ihana, ystävällinen henkilökunta. Tilassa on myös helppo väistellä muita koiria, jos oma koira ei seurasta välitä.  Jos onnistuu saamaan paikan yläkerran perältä koiralla on huikea tilaisuus seurata  Karhupuiston kulkijoita isoista ikkunoista.

Olipa Kerran Lauttasaaren metron lähellä. Lauttasaaren rannat ovat huikeat koiran ulkoiluun. Taisto Terrieri nauttii koko paketista. Ensin metro, sitten rannat ja kalliot tuoksuineen ja lopuksi mukava kahvila, jossa ottaa torkut. Ihmisseura nauttii ihanista leivoksista ja ostaa vielä kotiin viemisetkin mukaan.

Kahvila Regatta meren äärellä. Täältä on hyvä aloittaa kahvilaan rauhoittumisharjoitukset. Suuri ulkoterassi, jossa voi valita hiljaisemman nurkan tai pöydän kaiken hälyn keskeltä. Bonuksena nuotio, josta leviää huumaava makkaran tuoksu koiran nenään. HUOM! Kahvila on pieni, ahdas mökki, joten koiran on hyvä osata odottaa rauhassa ihmisseuran ostaessa kahvia. Kävely Sibelius monumentin lähistöllä käy hyvänä lisätreeninä, turistit kuvaavat innokkaasti koiria ja pyrkivät rapsuttelemaan. Lähellä on myös koirien Rajasaari, jos yleiset koirapuistot sopivat koirallesi.

Kamppi ja sen kahvilat. Koira on tervetullut useampaankin kahvilaan. Meidän suosikki  Picnic on kaiken keskellä. Terrieri viihtyy pöydän alla isojen ikkunoiden edessä tutkaillen kaikkea mikä liikkuu lasin toisella puolella. Meillä kahvila liittyy ystäviin, joko odotamme tai saatamme ystäviä alakerran linja-autoille. Näin tapahtumarikkaan kahvittelun jälkeen koiran on hyvä päästä kotiin lepäilemään ja rentoutumaan.

Fazer keskustassa. Toisinaan on mukava viedä koira kävelylle keskustaan. Kiivetään Tuomiokirkon portaat, tutkitaan Kauppatorin tuoksut, istutaan Espan puistossa ja käydään kahvilla Fazerilla. Kahvila on toisinaan aika meluisa, huomioi tämä, jos koirasi on arka.

Redi ja sen kahvilat. Redi on ehdottomasti yksi Taisto Terrierin lempipaikoista kaupungissa. Kauppakeskus on ihanan koiramyönteinen ja siellä näkeekin usein koiria. Kahviloita on monia ja kaikissa on loistava palvelu. Bonuksena kattoterassi, jossa koirille omat pissapaikat.

20180923_111626
Kauppakeskuksen kattotasanteella riittää ihmeteltävää molemmille.

Se, että koirat ovat tervetulleita kahviloihin ja ravintoloihin tuntui vielä muutama vuosi sitten mahdottomalta. Muutos on ollut huikea ja toivottavasti suuntaus jatkuu. Itse pyrin olemaan mahdollisimman kohtelias koiranomistaja. Vältän kahviloiden ruuhka-aikoja, varmistan, ettei koirani ole häiriöksi, väistän tarpeen mukaan ja pidän huolen että itse koira, Taisto Terrieri viihtyy.

 

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s