Kohti kesän retkeilykautta

Hangon hiekkarannat, Paavolan tammi, Helsingin lähisaaret, Soiva Metsä, Ukonsaari, Pispala, Ahvenanmaa, Lemmenjoki, Puumala, Kolovesi, Pyhä-Nattanen…

20170902_121457

Varmoja kevään merkkejä on vanhojen retkikuvien selailu ja uusien kohteiden tutkailu. Olen innokas kotimaanmatkailun kannattaja. Retkeily täällä on turvallista, helppoa myös koiran kera, antoisaa ja täynnä elämyksiä. Täällä vinkit onnistuneen retken suunniteluun ja terrierin retkivarusteet.

2016-08-24 13.09.36

Taisto Terrieri on helppo retkikoira. Terrieri viihtyy kaikissa kulkuneuvoissa, osaa rauhoittua kanoottiin, telttaan tai vieraisiinkin mökkeihin, sekä jaksaa kävellä pitkiä matkoja.

IMG_4326

Vaikka liikumme talvellakin paljon on liikunta helposti kesää yksipuolisempaa. Kun keväällä ilmat lämpenevät aloitan terrierin kuntokuurin. Kannustan koiraa kiipeämään, hyppimään, tasapainottelemaan ja tassuttelemaan erilaisilla pinnoilla. Kun koira saa jälleen varmuutta kehon hallintaan on maastossa liikkuminen turvallisempaa, koira jaksaa enemmän, eivätkä lihakset kipeydy niin helposti.  Yhtä tärkeää, kuin liikunnan monipuolisuus on koiran kyky rauhoittua ulkona. Koira, joka ei osaa tai kykene lepäämään ulkona väsyy nopeasti, eikä jaksa useamman päivän vaelluksia.

20170720_112651

Onnistuneella retkellä on mukana myös hyvät eväät. Terrieri syö normaalisti itsetehtyä kotiruokaa, mutta retkillä kuivaruoka on kevyin, helpoin ja ravitsevin vaihtoehto. Alan pikkuhiljaa pitkin kevättä totuttamaan koiraa kuivaruokaan, jotta terrierin herkkä vatsa ei aiheuta yllätyksiä luonnon helmassa.

Me olemme selvinneet seikkailuista ilman suurempia vahinkoja, mutta ensiapulaukku on aina mukana, varmuuden vuoksi, lyhyemmilläkin retkillä. On hyvä miettiä etukäteen miten toimia, jos koira saa pahan haavan tai joudutaan vaikka kantamaan pois metsästä. Olen yllättänyt terrierin muutaman kerran tuijottamasta kyytä silmiin ja meidän vakivarustuksiin kuuluu nykyään homeopaattinen lääke näiden kohtaamisten varalle, kyytablettiahan ei enää suositella koiralle annettavaksi. Ennen pidempiä retkiä olen myös tallettanut alueen päivystävän eläinlääkärin numeron puhelimeen. Ja toki kesän harmeja ovat myös punkit ja muut öttiäiset.

20170716_101502

Aloitamme retkeilykauden joka kevät kevyillä päiväretkillä. Taisto Terrieri on niin innokas retkeilijä, että meidän molempien hermojen säästämiseksi ensimmäiset retket teemme tutuilla poluilla, näin terrieri muistaa lepopaikat ja malttaa myös rauhoittua. Kun koiran suurin innostus tuoksuihin ja villiin luontoon on taittunut olemme valmiit valloittamaan uudet metsät ja polut. Tämän kesän haaveissa on ainakin Saimaa, Lappi, lehtometsät ja lähteet,  Hailuoto ja Rautalampi. Koska terrieri rakastaa supp lautailua on suunnitelmissa myös muutaman päivän pidempi lautailureissu, sekä telttailua saarissa.

IMG_5347

Aina kaikki ei mene kuten ihminen suunnittelee, silloin on hyvä hengittää ja  muistaa, että parhaat tarinat syntyvät seikkailuista.

Vinkkejä retkiin löydät esimerkiksi täältä:

Egenland

Metsien Kätkemä

Retkipaikka

IMG_4434

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s