Takki päälle pakkasella

Harva koirarotu kestää pakkasta ja viimaa palelematta. Pohjavillattomalle koiralle jo viiden asteen pakkanen on hyytävän kylmä. Ja koska koira peittää kipua saattaa se salata myös palelemisen omistajaltaan. Merkkejä kylmästä ovat mm. töpöttävä kävely, tassujen nostelu ja tärinä.

Kun ostat koiralle takkia sijoita laatuun. Hyvä takki kestää läpi koiran elämän ja maksaa näin itsensä takaisin vuosien saatossa.

Hyvä takki

  • on helppo pukea
  • ei vaikeuta koiran liikkumista, ei kiristä tai hankaa
  • suojaa isojen lihasten alueet
  • ei pelota koiraa, esimerkiksi kahiseva takki voi aiheuttaa kauhua, tai kovin kutittava
  • on konepestävä ja kastuessaan kuivuu nopeasti
  • on varustettu heijastimilla
  • pitää tuulta ja tuiskua. Villapaidat ovat kauniita, mutta ne ovat tuulella kylmiä
  • valjaat tai panta istuvat takin alle ja niitä on turvallista käyttää takin kanssa
  • on teetetty eettisesti ja ompelija on saanut palkan työstään

Hyvä takki on myös koiran mieleen, eikä koira syöksy sohvan alle piiloon takin nähdessään.

Jos koira on kovin arka pyri tekemään takkiostokset niin, että voit sovittaa vaatetta kotona rauhassa koiran päälle. Kovin herkkä koira saattaa saada takkikammon jo kaupan liian jännästä ympäristöstä ja vieraista tuoksuista.

Vaikka koiran totuttaminen takkiin saattaa kuulostaa työläältä se kannattaa tehdä huolella. Koira, joka pakenee takin pukemista lähtee ulos vähintään lievästi stressaantuneena ja on näin herkempi reagoimaan ulkonakin pelokkaasti ärsykkeisiin.

Pidä ensin uusi takki esillä lattialla ja anna koiran rauhassa nuuhkia sitä. Voit ripotella muutamia koiran lempinameja takin päälle ja näin tehdä takista miellyttävän koiralle. Koiran ollessa rentona takin lähellä voit silitellä koiraa ensin kädellä ja sitten takin liepeellä. Voit asettaa takin koiran päälle pukematta sitä, kuin peiton. Monille koirille pukemisen pelottavin osuus on pään pujottaminen takin kauluksesta läpi. Pyri siis pukemaan takki niin, että koira ei koe ”pistävänsä päätä pimeään säkkiin”. Kehu, palkitse ja kannusta koiraa jokaisessa vaiheessa ja siirry eteenpäin vasta, kun koira on valmis. Kun koira antaa pukea takin iloisesti päälle olette matkalla huimaan talvisen seikkailuun.

Jos koira ei millään totu takkiin mieti syitä ja ratkaise ne, älä pakota koiraa. Koira ei temppuile tai jäykistele huvikseen.

 

 

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s