DIY joulukuusi

Joulun aika saattaa olla todella hämmentävää koiralle! Ihmiset muuttuvat kiireisiksi, siivotaan, kotiin tulee uusia tuoksuja, enemmän vieraita ihmisiä saattaa ilmestyä ovelle ja ilmapiiri ylipäätään kotona saattaa muuttua. 

Koiralle tulee olla kotona oma, turvallinen paikka, johon vetäytyä ja missä koira tietää saavansa olla rauhassa. Siivousten ja vieraiden varalta koiralle voi tarjota omaan tilaan mielekästä puuhaa, tutkittavaa, kaluttavaa ja syötävää. DIY joulukuusi on helppo koiran puuhamatto, jonka taskut voit täyttää koiralle mieluisilla herkuilla, leluilla tai vaikka luulla. Matto on kankaasta riippuen konepestävä.

Joulukuusen voi joko tehdä yhdestä tai kahdesta kankaasta.

Tarvikkeet:

  • (Kierrätys)Puuvillakangas
  • Ompelukone
  • Ompelulanka
  • Sakset
  • Muutama nuppineula

Taita kangas kahtia ja leikkaa iso puoliympyrä kaksinkertaisesta kankaasta. Ympyrän säde on joulukuusen korkeus

Pitkällä sivulla on taite.

Jos haluat kaksivärisen joulukuusen aseta kankaat päällekkäin oikeat puolet ulospäin ja leikkaa samankokoiset puoliympyrät molemmista kankaista.

Pidä kankaat oikeat puolet ulospäin ja ompele kankaat ompelukoneella yhteen. Jos teet kuusen yhdestä kankaasta ompele vain kaareva reuna yhteen, taitereuna on jo valmis. Jos käytät kahta eri väristä kangasta ompele koko työn ympäri ompelukoneella. Itse ompelin reunat yhteen suoralla ompeleella ja siistin harkkosaksilla. Voit myös ommella reunan siksak-ompeleella.

Taita ommeltu puoliympyrä kuvan mukaan kuuseksi.

Aseta ommeltu puoliympyrä lattialle ja taittele se kuvan mukaiseksi kuuseksi. Kuusessa on neljä taitetta, kaksi molemmilla pitkillä sivuilla.

Kiinnitä taitteet nuppineuloilla kulmista ja ompele ompelukoneella lyhyet pystyompeleet kulmiin. Näin kuusen taskut pysyvät koossa koiran leikissä. Mitä enemmän epäilet koiran retuuttavan kuusta, sitä vahvemmin ompele pystytikit. 

Aseta kuusi lattialle ja täytä taskut koiralle mieluisilla jutuilla. Kutsu koira tutkimaan kuusta. Taisto Terrierin taktiikka on nuuskia kuusi läpi ja valita sitten sopiva järjestys taskujen tyhjennykseen. Lopuksi kuusi muokataan pediksi ja terrieri ottaa nokoset sen päällä. 

Kuten aina, seuraa koirasi leikkiä. 

Avainsanat:

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s