Koirani syö mesiangervoa, miksi?

Olemme kesäisellä säällä ulkoilemassa ja Mini pysähtyy tarkastelemaan lähimipiä polunvarren kasvustoja, tämä kohta on hieman kosteikkomainen. Kiinnitän huomota siihen että kasvien haistelu ja tarkastelu on nyt erilaista kuin pissojen tai muun hajun haistelu. Kasvit tutkitaan jotenkin rivakalla otteella ja sitten se oikea löytyy. Mini mäyrikseni alkaa syömään valittua kasvia kuin märehtiä konsanaan. Olen ihmeissäni, mitä nyt? mikä tuo kasvi on joka syödään noin intensiteetillä? ja miksi?

MesiangervoIMG_0989Ensin selvitin mikä kasvi on kyseessä ja Mesiangervosta selvisi seuraavaa :

  •  alentaa kuumetta ja hoitaa tulehduksia
  • hien- ja virtsaneritystä lisäävän ja antireumaattisen vaikutuksen takia sitä käytetään niveltulehduksiin, reumaattisiin vaivoihin, kihtiin ja sidekudostulehduksiin.
  • antiseptinen ja virkistävä vaikutus
  • vaikuttaa ulkoisesti ja sisäisesti käytettynä kipuihin, päänsärkyihin, hermosärkyihin ja lihaskouristuksiin.
  • käytetään vahvistamaan sydäntä, hoitamaan verisuonten kalkkeutumisia, verenpainetautia ja ohentamaan verta aspiriinin tapaan.

Vaikea sanoa mihin vaivaan hän tätä kasvia alkoi syömään, koska itse en huomannut mitään erikoista koirassa. Ehkä se olikin osittain ennaltaehkäisevää.  Mini sai jotkatapauksessa kasvista todennäköiseti sen mitä tarvitsi, juuri sillä hetkellä. Luonnonlääkintää parhaimmillaan! Eläimet tietävät mitä tarvitsevat, luota siihen.

Tämä on tapahtunut ensimmäisen kerran edellisen kesän lopussa ja nyt kerran tämän kuluvan kesän aikana. Ei siis usein, mutta täytyy tarkailla asiaa ja siihen liittyviä mahdollisia käytösmuutoksia tai tapahtumia. Kannattaa miettiä syytä taustalla ennemmin kuin kieltää koiraa syömästä. Ruohon syömisen kanssa on sama juttu, miksi koira haluaa puhdistaa suolistoa? Tukos, kipu, stressi, puutos, jokin sisäelimellinen tarve jne.

Ihania kesäulkoiluja!   Taru & Mini ❤

IMG_1064 Katso video alla, siitä näkee kettä kasvin lehdet syödään huolella.

 

 

 

 

 

 

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s