Koira tekee hyvää

Koiran omistaminen vaatii sitoutumista, kärsivällisyyttä, johdonmukaisuutta ja toisinaan pitkää pinnaa. Toisessa vaakakupissa on koiran positiiviset vaikutukset meihin ihmisiin, niin meidän fyysiseen, kuin psyykkiseen terveyteen.

Jokainen koirallinen tietää, miten huikeaa on tulla kotiin, kun vastassa on jälleennäkemisestä iloitseva koira. Vaikka töissä stressaa, ihmissuhteet ovat haastavia, huolet painavat, koiralle olemme aina tarpeeksi, koiralle riitämme olemalla läsnä.

Koiran kanssa puuhaaminen tuo meille myös katkon omiin ajatuksiin. Ikävä työpäivä unohtuu lenkkipolulle, ulkona metsässä koiran kanssa asiat saavat oikean mittasuhteen ja tärkeintä on läsnäolo, luonto ja koira.

Tutkimuksissa on todettu koirallisten toipuvan sydänkohtauksista nopeammin, kuin koirattomien. Koiran ja omistajan katseiden kohtaaminen saa oksitosiinin, eli ’onnellisuushormonin’ lisääntymään molemmilla. Toki ulkoilu koiran kanssa myös pitää ihmisen liikkeessä ja näin kunnossa paremmin, kuin sohvalla makoilu.

Koira saattaa myös vähentää yksinäisyyttä. Koira itsessään on seuraa, mutta koiran kautta myös tutustuu helpommin uusiin ihmisiin, kuin koiratta.

Motivaation ja oikean palkan kautta koira oppii, kuten myös ihmiset. Koiran kanssa hioutuneita koulutustaitoja voi soveltaa myös läheisten ihmisten kanssa toimimiseen. Kehu palkkana on mieluinen myös ihmisille.

Välillä maailma saattaa vaikuttaa kaaoottiselle. Koira ei kuitenkaan välitä menneestä tai tulevasta, maailman politiikasta tai ihmisten valtapelistä. Koira välittää omasta ihmisestä ja yhteisestä ajasta.

Vietetään viikonloppuna aikaa koirien kanssa iloiten, nauran ja yhdessä uutta kokien! Kerrotaan koiralle miten tärkeä hän on, miten paljon hän merkitsee ja miten paljon iloa hänestä syntyy. Unohdetaan hetkeksi arki, murheet ja huolet. Kesä ja koira ovat nyt, tässä.

 

 

 

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s