Leikitään!

Kesän myötä puistoista, niityistä, metsistä ja rannoista herää koirien oma huumaava tuoksupuisto. On ihanaa nauttia rennosta kävelystä luonnossa koiran haistellessa tuoksuja, mutta ulkona voi myös leikkiä!

Suurin osa koirista leikkii läpi elämänsä. Leikin kautta koira rentoutuu, oppii uusia asioita, kehittää tasapainoa ja kehonhallintaa, on sosiaalinen ja saa olla koira. Koiran kanssa leikkimisen kautta myös ihminen rentoutuu, heittäytyy ja suhde koiraan paranee.

Se, miten koira leikkii riippuu sekä koiran rodusta, että luonteesta. Terrieri todennäköisesti nauttii vetoleikeistä, kun taas noutaja mielellään kantaa esineitä suussa. Oman koiran kanssa monipuolisesti leikkien opit tuntemaan koirasi lempileikit ja tavan leikkiä. Leikkiminen on niin paljon enemmän, kuin pallon heitteleminen puistossa!

Leikin tulee aina olla molemmille hauskaa ja turvallista!

Vetoleikit

Valitse sopiva lelu koiran mukaan. Houkuttele koira ottamaan lelu suuhun ja liikuta lelua hitaasti. Vetoleikin tulisi olla hidastempoista, vältä rajuja, repiviä liikkeitä, jotka voivat satuttaa koiraa.  Leikin varjolla voit opettaa koiralle myös itsehillintää. Opeta koira luopumaan lelusta ja koiran irrottaessa palkitse koira vielä paremmalla lelulla tai herkulla.

Anna koiran myös voittaa!

Saippuakuplat

Jonkin liikkuvan saalistaminen on monelle koiralle palkitsevaa. Saippuakuplien hyvä puoli on, että ne liikkuvat ilmavirran mukana esimerkiksi palloa hitaammin ja suunta saattaa vaihdella. Kuplat myös hajoavat ja katoavat, joka saattaa hämmentää koiraa. Saalista ei siis saa kiinni! Pidä leikki mukavana, äläkä anna koirasi kiihtyä saalistuksesta liikaa.

Valmistus:

  • Ekologinen, kemikaaliton, tuoksuton nestemäinen pesuaine
  • Vesi
  • Sokeri

Sekoita pesuaine ja vesi, suhde 1:4. Lisää sokeri ja sekoita hyvin. Sokerin tarkoitus on vahvistaa kuplia.

soap-bubbles-672658_1920
Pidä leikki mukavana ja rentona!

Vesileikit

Varsinkin helteellä vesileikit virkistävät! Jos koira pitää uimisesta voitte käydä yhdessä uimassa, mutta pihalle voit virittää isommalle koiralle lasten kahluu-altaan, pienemmälle saattaa riittää pesuvati. Houkuttele koira kahlaamaan vedessä, poimimaan vedestä leluja tai herkkuja. Matalassa vedessä voi myös vain kölliä ja näin viilentyä kuumana päivänä. Älä ikinä pakota koiraa veteen!

koira rannalla
Veteen!

Etsintä

Nenätöitä ulkona! Jokaisen koiran unelma! Piilota pihalle koiran herkkuja, leluja tai mene itse piiloon ja anna koiran etsiä.

Aloita pyytämällä koira olemaan paikallaan, hyvää itsehillintää koiralle! Ja piilota aluksi herkut helpoihin paikoihin, jotta koirasi oppii pelin. Koiran taitojen kasvaessa voit lisätä haastetta, piilo voi välillä olla ylempänä, esimerkiksi puun kolossa tai kiven päällä.

Kaivuu

Jotkut koirat rakastavat kaivamista! Multa-ja hiekkakasat ovat oivia kaivuupaikkoja, mutta myös ojanpenkat ja rannat. Voit myös etukäteen piilottaa koiran lelun tai herkun maahan ja kannustaa koiraasi etsimään piilon. Luomalla koiralle sallitun paikan kaivaa annat koirasi toteuttaa itseään ja samalla säästät muun osan pihaa ylimääräisiltä kuopilta.

Rentoutuminen

Yhdessä puuhailun jälkeen on ihanaa vain olla! Lekoteltaa nurmella, nauttikaa toistenne seurasta, kesästä ja hetkestä.

summer-2826300_1920

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s