Maistelulauta koiralle

Maistelulauta on helppo ja mukava tapa virikkeistää koiraa. Ideana on tarjota koiralle uusia tuoksuja ja makuja, samalla oppien uutta koiran makutottumuksista.

Alustaksi voit valita lautasen, leikkuulaudan tai vaikka asetella herkut kivelle tai viltille. Herkuiksi voit valita mitä tahansa koiralle turvallista syötävää. Mukaan kannattaa valita koiralle muutamia tuttuja makuja, jotta koira innostuu tutkimaan ruokia ja toisaalta, siksi, että koira kokee tutkimisen palkitsevana. Jos lauta olisi täynnä koiralle vain epämiellyttäviä makuja tai tuoksuja koiran into tutkia lautaa seuraavalla kerralla saattaa laskea. Toisaalta, jos kaikki esillä oleva on koiralle tuttua ja herkkua koira saatta hotkaista kaiken kerralla ja virikkeistys jäi vaisuksi.

Koiran ei tarvitse syödä kaikkea, mitä on tarjolla. Koira saa itse oma-aloitteisesti syödä, nuuhkia ja vaikka leikkiä ruualla. Tai olla kiinnostumatta mistään. Koiraa kannattaa kuitenkin seurata. Saatat huomata, että jokin haju epäilyttää koiraa heti, jokin toinen taas vetää kovasti puoleensa. Entä tuoksutteleeko koira kaikki herkut läpi vai syökö parhaat herkut heti alussa? Yllättääkö koira syömällä kurkkua, mutta jättämällä juuston väliin?  Löytääkö koirasi jonkin uuden herkun, mistä et tiennyt koirasi pitävän?

Maistelulauta sekä aktivoi koiran haju-ja makuaistia, mutta myös kannustaa koiraa itsenäiseen puuhaan. Arka koira saattaa saada lisää itsevarmuutta itsenäisestä työskentelystä,  toisaalta nenän käyttö saattaa rauhoittaa levotonta koiraa.

Monipuolisen maistelulaudan voit koostaa vaikka ottamalla jotakin jokaisesta seuraavista ryhmästä. Vihanneksia, hedelmiä, yrttejä, maito-ja viljatuotteita, lihaa ja kalaa. Huomioi, että koiralle vaarallisia ruoka-aineita ovat mm vahvat mausteet, liika sokeri ja suola, sipuli, suklaa, xylitoli, avokado, viinirypäleet ja rusinat.

IMG_5294
Taisto Terrierin laudalla on kurkkua, näkkileipää, persiljaa, juustoa, kanaa, kikherneitä, maapähkinävoita, porkkanaa, mustikoita, tyrniä ja naudankieltä.
Advertisement

2 vastausta artikkeliin “Maistelulauta koiralle

  1. Kiitos tästä blogista, erityisesti näistä käytännöllisistä virikkeistysideoista ja muutenkin hyvästä sisällöstä! Tänne on koira vasta tulossa, mutta olen saanut jo paljon hyviä vinkkejä tulevan varalle. 🙂 Ja kiva kun säännöllisesti päivitätte.

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s