On siis kevät!

Ulkoillessa havahtuu valoon. Koiran kakat näkee kerätä ilman kännykän valoa, koiran turkki näyttää kaipaavan pesua, samoin oma takki. Kevät!

Kevään merkkejä on muitakin. Koira saa ulkona päänsä sekaisin huumaavista tuoksuista, pojat sekoavat tytöistä, kaikki sekoavat mullan ja maan höyryistä, luonnoneläinten liikkeistä ja vanhatkin nuortuvat.

Our_favorite_evening_walk_path____
Tuoksuja! Kevät on täynnä huumaava tuoksuja!

Koirien kiinnipitoaika alkoi 1.3. ja sitä on syytä noudattaa. Luonnoneläinten pesäpuuhat saattavat häiriintyä koiran läsnäolosta, vaikka koira ei varsinaisesti saalistaisikaan.

Kun koira pitkän talven jälkeen pääsee mökille, haistaa rusakon, ketun, myyrät, voi juoksujalkaa alkaa vipattaa. Koira kannattaa pitää kiinni, jos epäilet vähääkään, ettei koira malta pysyä tontilla.

Luoksetuloa kannattaa kerrata turvallisella alueella jo ennen mökille menoa. Tarkista myös, että koiran valjaissa tai pannassa on yhteystietosi ja ota koiran karvaa talteen, siltä varalta, että koira lähtee itsekseen kylille. Etsijäkoirat pääsevät näin nopeammin karkulaisen jäljille.

Kevät on myös otollista aikaa koirien vatsataudeille. Niiden torjumiseksi voi koiran vastustuskykyä tukea esimerkiksi maitohappobakteerikuurilla.

räntä
Kevät on myös räntää ja kuraa.

Ilman lämmetessä myös punkit heräävät. Täältä voit lukea erilaisia vaihtoehtoja koiran suojaamiseen näiltä ikäviltä öttiäisiltä.

Koirankakkakeskustelu ja sen seurauksena myrkkylihapullien pelko kuuluvat niin ikään kevään varjopuoliin. Jos koirasi on innokas luvattomien herkkujen syöjä kannattaa miettiä miten voit ennakoida tilanteita. Voitko opettaa koiralle luvan kysymisen, jätä-sanan tai turvaudutteko kuonokoppaan? Jos näet maassa epäilyttäviä ruokakasoja kerää ne pois ja tiedota asiasta muita lähiseudun koiranomistajia.

Kun illat ovat valoisia jää lenkeillä aikaa myös nauttimiseen. Tee ulkoilusta seikkailu teille molemmille. Kuunnelkaa lintujen laulua, veden solinaa, nauttikaa eväät kalliolla. Kannusta koiraa hyppimään kiville ja kannoille, opetelkaa uusia reittejä lähiympäristössä ja juuri nyt on hyvä aika opetella tunnistamaan villiyrttejä. Niistä lisää täällä.

jäätelö
Aurinko ja ensimmäinen jäätelö ulkona! Helsingissä Jädelino myy toisinaan koirien omaa jäätelöä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s