5+1 vinkkiä arkeen

Tuttu tilanne kaikille koiranomistajille. Arki vie mennessään, on kiire, stressaa ja koirakin kaipaa huomiota.

Helpoin tapa virikkeistää koiraa on antaa hänelle jotakin uutta tutkittavaa.

  1. Tutun koirakaverin lelu

Kaapissa kannattaa aina säilyttää muutamaa tutun koirakaverin lelua. Itse kävin ystäväni kanssa kaupassa, molemmat ostimme kolme pientä lelua, annoimme ne omalle koiralle ja viikon päästä lelut vaihdettiin. Lelut odottavat kaapissa hetkeä, kun koira kaipaa puuhaa. Tutulta koirakaverilta tuoksuva lelu pitää oman koiran touhukkaana pitkän aikaa.

kaverilelut
Leluja, joilla tuttu koirakaveri on leikkinyt on helppo säilyttää kaapissa odottamassa hetkeä, kun oma koira kaipaa erityistä puuhaa.

2. Nuuskumatto

Nuuskumatolle voi heitellä koiran lempiherkkuja samalla, kun itse päivittelee somea ja kirjoittaa blogitekstejä.

IMG_5177
Valmiit nuuskumatot

3. Piknik lattialla

Aseta lattialle viltti tai lakana. Etsi keittiön kaapeista turvallisia, koiralle jännittäviä ruoka-aineita. Esimerkiksi multainen porkkana, omena, pala kurkkua, keitetty kananmuna, yrttiruukku. Ota huomioon, että koira saattaa syödä ruuan, älä siis tarjoa mitään, mitä koirasi ei saa syödä. Asettele ruuat viltille. Mukaan voit asettaa vaikka ulkoa tuomasi oksan, kiven tai peilin. Kirjapinoilla voit tehdä lattialle erikorkuisia tasoja. Voit heitellä viltin päälle koiran lempinameja. Näin koira saa sekä etsiä namit, että tutkia ja haistella erilaisia ruokia ja esineitä.

piknik
Peitolla on kiviä, sulka, peili, poronsarvi, oksa, porkkana, bataatti, keitetty kananmuna, pakasteherneitä, mustikoita, parsakaali ja lehtikaalia.

4. Kätketyt namit ja lelut

Tee koiralle revittäviä nami-tai lelukätköjä. Laita luu paperipussiin, rutista pussin suu kiinni ja anna koiran repiä pussi. Käytä myös tyhjät vessapaperirullat, kananmunakennot ja pahvilaatikot. Jos koirasi on erityisen tottunut kätköihin piilota namit useampaan laatikkoon sisäkkäin.

Voit myös näyttää koiralle lelun, pyytää koiraa odottamaan ja kätkeä lelun toiseen huoneeseen. Aloita helpoilla piiloilla ja keksi haastavampia kätköjä koiran taitojen karttuessa.

namit ilmassa
Aina piilojen ei tarvitse olla maassa. Ilmasta roikkuvat namipussit tai nakinpalat ovat uusi hauska haaste koiralle.

5. Ongintaa kylpyhuoneessa

Täytä vati vedellä, ripottele veteen kuivanameja tai leluja. Anna koiran noukkia namit ja lelut vedestä.

pesuvati
Pesuvadissa vettä ja leluja.

 

 + 1. Yhdessä olo

Ota koira kainaloon sohvalle, unohda turhat kiireet. Tee vain välttämätön ja sulje läppäri, puhelin tai kirja. Tunne sormissa koiran turkki, koiran sydämen lyönnit, hengitä ja nauti. Tärkeintä on läsnäolo, ei stressissä elo.

villasukka
Ole läsnä ja unohda kiire!

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s