Joogahetki koiran kanssa

fullsizerender-11

Jooga on keino rauhoittua ja tuoda stressitasoja alas. Kuuntele rauhassa sekä omaa että koiran mieltä ja kehoa.

Pysyt hengittämään, pystyt joogaan.

Ihminen rentoutuu – koira rentoutuu – kun koira rentoutuu – ihminen rentoutuu jne.

Välitä ympäristöösi hyvää energiaa.

Rauhallinen harjoittelu parantaa suhdetta koiraan.

 

Ylöspäin- ja alaspäin katsova koira liikkeet (asanat) saattavat olla tuttuja jos olet joogannut. Koiraystäväsi tekee näitä liikkeitä todennäköisesti päivittäin luonnostaan )yleensä herättyään). Koirat ja kissat ovat hyviä venyttelijöitä.

Joogamatto on hyvä tehdä tutuksi koiralle. Uutena asiana se voi innostaa tai olla jopa jännittävä joillekin koirille. Avaa matto rauhallisesti ja laita siihen vaikka nameja niin että siitä tulee mukava asia koiralle.

Joogamatto on myös erinomainen alusta harjoitella, koska siinä tassut pysyvät tukevasti.

Teimme Minin kanssa tänään ”kobra”-asennon harjoitusta. Tarkoitus on venyttää koiran rinnan ja kaulan aluetta. Ihmiselle tässä asennossa tulee rintarangan avaus ja vastaavasti selän taakse taivutus. Tee sen verran kuin itsellesi sopii. Muista pyöristää oma selkä lopuksi. Joogassa asento on nimeltään lapsen lepoasento.

Etene hitaasti. Älä pakota itseäsi tai koiraa mihinkään. Pienikin liike on jo upea suoritus.

Ota namit valmiiksi käteen (4-5 kpl).  Pyydä koira eteesi maahan. Koira voi myös aluksi istua mikäli maahan meno ei ole opittua tai koira haluaa istua. Voit vaihtoehtoisesti tse istua tai olla polviseisonnassa. Vie namia nenän edestä ylöspäin, kun koira venyttää kaulaa kehu ja anna palkkio heti, pienestäkin liikkeestä. Alkuun saattaa riittää, että katse on koiralla ylöspäin. Tarkoitus on että koira pysyy maassa ja venyttää vain kuonoa ylöspäin.  Tee alkuun vain muutama kerta ja pidä taukoa. Kun koira oppii taivuttamaan ilman, että nousee ylös ( 9/10 menee oikein) voit lisätä vihjesanan esim ”ylös” ja sitten voitte tehdä liikettä yhtäaikaa 🙂

Muista rentous ja hengitys. Koirasi löytää sinun energiatasolle.

 

Rauhoittavat eteeriset öljyt sopivat harjoitteluun erinomaisesti. Itse olen käyttänyt laventelia, pari tippaa veteen sekoitettuna ja tuoksu alkaa leviämään tilaan.

Mukavaa ja rauhallista viikonloppua ❤ Taru & Mini

 

 

 

 

 

 

 

 

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s