Peloton Uusi Vuosi

 

Kaikki koirat eivät raketteja kavahda, mutta yksikin huono kokemus voi laukaista pelon, joten koiraa ei kannata altistaa ilotulitusten armoille missään tilanteessa.

Ennen aattoa:

Voit siedättää koiraasi soittamalla kotona ilotulitusten ääniä. Tämä siedätys tulee aloittaa hyvissä ajoin, pikku hiljaa, mutta toisaalta nauhalta tulevista äänistä puuttuu ilotulitusten hajut ja paineaallot.

Jos koirasi on todella pelokas voi olla hyvä idea minimoida ilotulitukset viettämällä aatto koiran kera hotellissa tai muussa paikassa, jonka lähellä ei raketteja ammuta.

Ota talteen koirasi karvaa. Jos koirasi pääsee jostain syystä paniikissa karkaamaan etsijäkoirat saavat näin koirasi tuoksun ja pääsevät jäljelle.

Raketteja ammutaan jo ennen aattoa, joten varautuminen yllätyksiin ulkona kannattaa aloittaa jo tapaninpäivästä. Tee koiran kanssa lyhyitä lenkkejä lähellä kotia, jos ilotulitukset yllättävät vie koira nopeasti ja rauhallisesti sisään.

Käytä koiralla varmuuden vuoksi kahta hihnaa. Toista vaikka pannassa ja toista valjaissa. Jos koira pääsee irti toisesta toinen voi silti pitää koiran lähelläsi. Koiran pannassa ja valjaissa on myös hyvä olla sinun puhelinnumerosi ja koiran nimi.

Voit lisätä koiran juomaveteen esimerkiksi Rescue Remedy tippoja jo muutamaa päivää ennen ilotulitusta, jos koirasi on erityisen pelokas voit ostaa joko luontaistuotteena tai eläinlääkärin reseptillä aatoksi rauhoittavat lääkkeet koirallesi.

Varaa aatoksi kotiin koiralle mukavaa tekemistä. Pelejä, luita, uusi lelu…Jotain mistä tiedät koirasi nauttivan.

Uuden Vuoden aattona

ÄLÄ JÄTÄ KOIRAASI YKSIN.

Tee koirasi kanssa päivällä pidempi rauhallinen lenkki. Anna koirasi haistella tuoksuja ja nauttikaa yhdessä ulkoilusta.

Älä vie koiraasi ulos enää kello 18.00 jälkeen.

Vedä kotona verhot ikkunoiden eteen, pidä valot päällä ja taustaäänenä televisio tai radio.

Varmista, ettei koira pääse livahtamaan ulos.

Puuhaa jotakin koiralle mieluista. Leikkikää, pelatkaa tai anna koiralle luu järsittäväksi.

Vältä humaltumista. Jos koirasi pelkää ilotulituksia ole koirasi turva, älä lisää pelkoa.

Käyttäydy normaalisti. Jos koirasi hakeutuu seuraasi silitä, juttele koiralle, mutta älä hysterisoi tilannetta.

Voit myös sitoa huivia koiran ympärille. Kuvassa Taisto Terrierillä huivi sidottu rinnalta selän yli mahan ympäri. Huivin on tarkoitus olla napakka, muttei kireä. Voit myös ostaa koirallesi Thundershirt-vaatteen.

Juttu Taisto Terrierin vuodenvaihteesta löytyy täältä

img_4700

HYVÄÄ UUTTA VUOTTA!

 

 

 

 

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s