Kanttarellikurssilla

Kävimme viime kesänä kanttarelli -kurssin. Erinomaista nenätyöskentelyä ja hyödyllistä tekemistä sekä omistajalle että koiralle. Kurssi oli todella hyvä ja erittäin koiralähtöisesti toteutettu. Opin paljon uutta itsestäni ja koirastani 🙂

Kurssilla harjoiteltiin suhteen parantamista (hieno tapa aloittaa), kehu-sanan käyttöä, kanttarelliin tutustumista, luvalla etsimistä ja kuinka koira osoittaa löydetyt kanttarellit (istuen, seisaaltaan, haukulla, maaten).  Meillä sujui helposti tuo sienien etsiminen ja osoittaminen vaikka laitetiin vieraitakin esineitä joukkoon tai sienet oli piilossa kulman takana. Luvan odottaminen tuotti jonkin verran haastetta, sitä meidän tulee harjoitella muutenkin esim. ovien kanssa.

Mökillä kokeilimme oppimaamme. Metsässä on niin paljon enemmän haastetta kuin kurssitilassa! Täynnä  hajuja, kiinnostaako mokomat sienet jos joku muu haju on parempi. Muistaako koira mitä piti tehdä…..kokeilin niin että otin ensin itse löytämäni kanttarellin ja palkitsin kun kiinnostui siitä. Menimme apajille ja annoin opetellun ”etsi kanttarelli” -vihjeen ja niin vain löytyi hetken nuuskutuksen jälkeen kanttarelli !!! Whoohoo, teki mieli tuulettaa ja kiljua! Kehuin ihanaa sieni-metsästäjä-noutaja-mammansuperkoira-mäyrinkäistä erinomaisesta toiminnasta 🙂

En tiedä osataanko enää tänä kesänä, mutta ei sen niin väliä löytyykö kanttarelli tai kaksi, joka tapauksessa koiran kanssa yhdessä metsässä on super hauskaa seikkailla ja se on todella rentouttavaa molemmille. Jos koriin tulee vielä muutama kanttarelli paistinpannulle niin mikäs sen ihanampaa.

Vinkki: malta pakastaa pari sientä niin voit harjoitella niillä….tuoreita ei saa ihan milloin vain.

Tässä opettelua kuvina 🙂 Kiva kurssi kokonaisuus ja opitusta jää mukava yhteinen harrastus!

Kuten kaikessa toiminnassa tässäkin harjoittelussa täytyy muistaa pitää taukoja vaikka innostuukin aiheesta. Koira väsyy kun opitaan uutta ja nenää käytetään. Kurssilla harjoittelun lomassa pidettiin selkeitä taukoja koirien jaksamisen mukaan. Jokainen seuraa oman koiran jaksamista, koska kaikki ovat yksilöitä ja vain omistaja tietää (toivottavasti ainkain) milloin on liikaa, sopivasti tai liian vähän haastetta (tätä koiran jaksamis asiaa on hyvä seurata muutoinkin koiran elämässä). On tärkeä että koira saa ottaa välillä happea oppimisesta. Mielummin enemmän taukoja kuin vähemmän.

kanttareli -kurssia voi tiedustella tästä linkistä. Suosittelen lämpimästi !

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s