Lomahoitoon!

2016-08-24-14-39-11Ihanteellisessa koiran maailmassa oma lauma olisi aina koolla. Todellisuudessa koira on yksin ihmisten työpäivien ajan ja jos ihmistä vaivaa kaukokaipuu tai työmatkat  niin pidempiä aikoja ’varalaumassa’. Mutta mistä tuon lauman löytää?

Karrikoiden vaihtoehtoja on kaksi, hyväntahtoiset, eläinrakkaat sukulaiset ja ystävät tai koirahoitolat.

Mikä sitten on koiralle parasta? Riippuu koirasta ja hoitopaikoista.

Omaa koiraa kannattaa kuunnella tässäkin kohtaa. Mieti ensin minkälainen koirasi on, onko arka, vaatiiko paljon liikuntaa, haukkuko vieraassa ympäristössä, tuleeko toimeen kenen kanssa… jos koirasi saisi valita olisiko valinta joku tuttunne vai koirahoitola, jossa leikkikavereita ja oma tila?

Jos tunnet koirasi olevan enemmän kotityyppi  käy mielessäsi läpi suku ja tutut ja mieti ketä voisit kysyä hoitamaan koiraa. Entä muuttaisiko hoitaja koiran luo vai koira hänelle? Kun oikein etsii saattaa myös löytää pätevän, koulutetun hoitajan, joka, palkattuna, ottaa koiran omaan kotiinsa hoitoon.

Jos koirasi saattaisi viihtyä paremmin hoitolassa googlaa, kysele muiden koiranomistajien vinkkejä ja soita muutamaan sopivimpaan hoitolaan. Ehdottomasti käy tutustumassa paikkaan ennen, kuin viet koirasi hoitoon. Myös koiran olisi hyvä tutustua paikkaan ennakkoon.

On olemassa hyviä, huonoja ja jotain siltä väliltä olevia koirahoitoloita. Vie oma koirasi hoitoon vain niihin hyviin. Hyvässä paikassa työntekijät ovat koulutettuja ammattilaisia, kohteliaita ja iloisia. Tilat ovat siistit, niitä esitellään sinulle mielellään, koirasi otetaan huomioon ja erityisesti koirasi tarpeita kuunnellaan. Hyvässä hoitolassa koirat eivät hauku stressaantuneina ja henkilökunta on aina paikalla.

Kun matkaanlähdön hetki koittaa pakkaa koiralle mukaan ruuat, joku lelu (paitsi jos pelkäät, että koira lähtee vartioimaan lelua) ja jokin sinulta tuoksuva vaate, esim. käytetty paita mukaan, sekä tietysti lääkkeet, jos koirasi syö niitä.

Tee selkeä lista hoitajille kaikesta, mitä heidän tulee koirastasi tietää. On parempi, että tietoa on liikaa, kuin että koira yllättää hoitajan hyökkimällä vaikka punaisten autojen perään.

Kerro myös mahdollisten lentojen ja hotellin tiedot, miten sinut saa kiinni loman aikana, onko varahenkilöä, jos sinua ei tavoiteta ja mikä on koirasi vakuutustilanne ja miten toimitaan jos jotain yllättävää sattuu. Itse olen sinkkuna antanut läheisille ohjeet myös siitä kenelle koira menee, jos minulle sattuu jotakin (tämä on hyvä käydä läpi ihan perusarjessa, ei sinällään liity matkustamiseen).

Kun olette perillä hoitopaikassa älä hössötä tai muuten hermostuta koiraa,  Koirasi aistii mielentilasi, joten ole reipas, itke vasta, kun koira on jäänyt hoitoon ja sinä olet matkalla pois. Hyvässä hoitopaikassa koira ei ehdi surra sinun poissaoloa, vaan jatkaa uutta arkea. Sinä olet se, joka murehtii koiran vointia enemmän, kuin koira sinun.

Kun haet koiran hoidosta varaa teille yhteistä aikaa. Menkää rauhassa kotiin, köllikää rauhassa, kerro koiralle kaikki lomakuulumisesi ja ottakaa rennosti. Koirasi on todennäköisesti ainakin hiukan stressaantunut ja saattaa vahtia liikkeitäsi muutaman päivän tarkemmin, ole siis läsnä koirallesi.

Mari

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s