Kahvi ja vesikuppi, kiitos!

Koira kahvilassa? Mahdottomuus vielä muutama vuosi sitten, mutta onneksi suvaitsevaisuus voittaa tässäkin!

Snapseed

Käymme toisinaan Taisto Terrierin kanssa kahvilla, ravintoloissa ja joskus baarissakin. Taisto Terrieri on helppo koira mukana, rauhallinen, hiljainen ja melko pieni.

Meidän ravintolaetiketti alkaa säästä. En koskaan vie märkää tai kuraista koiraa kahvilaan. Emmekä käy ruuhka-aikoina herättämässä turhaa ärtymystä.

Vaikka olen etukäteen selvittänyt mitkä kahvilat ja ravintolat ovat koiramyönteisiä kysyn aina ovelta ensin henkilökunnan mielipiteen tulollemme. Pyrin valitsemaan pöydän, joka on hieman syrjässä, niin, ettei ohitse kulje ihmisiä, eikä koiran läsnäolo häiritse muita asiakkaita. Taisto Terrieri saa tervehtiä ystäviäni, niitä, joiden kanssa olemme viettämässä aikaa, mutta vieraat ihmiset eivät saa koskea koiraan, eikä koira nuuhki heitä. Sääntö on ehdoton ja näin luon koiralle turvallisen olon. Taisto Terrieri tietää, että ravintolassa saa levätä rauhassa.

Ennen sisälle menoa olen tehnyt Taisto Terrierin kanssa pidemmän, rauhallisen kävelyn, jonka aikana koira on saanut haistella kaikki haluamansa tuoksut rauhassa. Näin kahvilaan saapuu koira, joka käy tyytyväisenä kerälle prosessoimaan kokemaansa.

Mukana minulla on aina pyyhe, viltti, herkkuja ja vettä koiralle. Jos pöydän alla on tilaa koira nukkuu siellä, jos pöydän jalat ovat tiellä päällystän tuolin viltillä ja koira saa nukkua siinä tai sylissä.

Aloitin ravintolaharjoittelut pennun kanssa terasseilta. Niillä oli mielestäni helpompi olla koiran kanssa, joka vasta opetteli vieraassa tilassa rauhoittumista. Lisäksi visiitit olivat aluksi lyhyitä, muutama nami koiralle ja pois. Pikkuhiljaa, kun Taisto Terrieri oppi, että ystävä, tuolit ja pöytä tarkoittaa rauhoittumista lisäsin kestoa ja uskaltauduimme sisätiloihin. Edelleenkään emme jää tilaan, jossa on jo paljon koiria. Muiden koirien tuoksut ja äänet saattavat hermostuttaa omaa koiraa, enkä aina luota siihen, että ne vieraat koirat pysyvät omalla paikallaan.

Miksikö käymme kahviloissa? Osittain, koska asun kaksin koiran kanssa. Arkisin koira on jo tarpeeksi yksin kotona, joten pyrin vapaa-ajalla tekemään asioita, joissa Taisto Terrieri voi olla mukana. Toisaalta kahvilat ovat hyvää treeniä koiralle. Uusi ympäristö, tuoksut, tutun ihmisen kohtaaminen ovat hyvää virikkeistämistä, mutta myös hyvää itsehillintä harjoitusta. Ja koska vierailut ovat mahdollisia!

Instasize_0312144849

 

Mistäkö tiedän, että Taisto Terrieri viihtyy? Tyytyväisestä tuhinasta, rennosta unesta ja siitä, että Taisto Terrieri osaa viedä minut kahviloihin. Välillä pistäydymme sisällä vain, koska koira ohjaa tutulle ovelle ja katsoo silmiin pyytäen päästämään sisään.

Mari

 

 

 

Yksi vastaus artikkeliiin “Kahvi ja vesikuppi, kiitos!

  1. Lapeenrannan linnoituksessa on myös kahvila, kahvila Majurska, jonne koirat ovat myös tervetulleita. Itse en ole vielä koiren kanssa siellä käynyt mutta kahvilan pitäjä on minulle tuttu.

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s