Koiran kanssa autoilu

Miten tehdä autoilu koiralle mukavaksi ? Toiset koirat rentoutuvat, ottavat mukavan asennon ja nukahtavat kun moottori käynnistyy…..toiset  alkavat täristä, vinkua, voida pahoin, pelkäävät ja ahdistuvat. Tai sitten on jotain tältä väliltä.

Meillä Mini ei ole ollut autoilun ylin ystävä koskaan. Itse autoon se tulee kyllä innoissaan, mutta erilaista stressikäyttäytymistä on havaittavissa kun lähdetään liikkeelle. Tosin osa on myös innostusta, johonkin kivaan paikkaan mennään, jee.

Parhaaksi ratkaisuksi meillä on osoittautunut se, että käydään autossa silloinkin kun ei lähdetä mihinkään. Ollaan vain hetki autossa ja sitten mennään takaisin ulos, siis tämä tehdään kotipihassa. Näin ollaan saatu latautuneisuutta ja stressitasoja alemmaksi. Harjoituksessa on hyvä tarkkailla koiraa, mikä laukaisee stressin? pelkkä paikallaan oleva auto, käynnistys, liikkeellä oleminen, kiihdytys, pysähtyminen, vilkkuva maisema jne. Muista lopettaa harjoitus kun koira on vielä rauhallinen, jos se kiihtyy niin harjoituksesta ei ole enää hyötyä.  Koira yhdistää helposti mielentilan asioihin ja tapahtumiin.

Ennakointi auttaa myös tässäkin. Vien matkustusboxin jo ennen lähtöä valmiiksi autoon, suihkautan sinne remedy rescue suihkautuksen ja namin pohjalle. Näin itse lähdössä ei tarvitse raahata koppaa autolle , se jo nostaa kierroksia kun ollaan lähdössä. Haa, tänään on jotain extraa!

Meillä toimii myös parhaiten kokonaan peitetty koppa, pyyhe kopan päälle niin siellä on ihan omassa rauhassa ja hämärässä. Valot ei vilku ja näköyhteyden katkaisu rauhoittaa.

img_4643-1Kopasta kannattaa tehdä turvallinen ja ihana koiralle noin muutoinkin jolloin se helpottaa autossa koiran oloa. Itse pidän koppaa yöpöytänä. Meillä koira nukkuu yöt sängyssä ,mutta päivällä ottaa tuolla välillä torkut.

 

 

 

 

 

 

Automatkojen muistilista:

 • Turvallisuus! turvavyöt kiinni koiralle tai koppa kiinni turvavöillä
 • tarkista kopan / vöiden mukavuus koiralle, ettei itse välineet aiheuta ahdistusta
 • mihin sijoitat koiran autossa ja miten , onko pimeässä vai penkillä, edessä /takana
 • muista VESI ja eväät myös koiralle (syöminen sen mukaan onko pahoinvointia, luun pureskelu saattaa rauhoittaa )
 • pitäkää taukoja, pieni kävely/haistelukierros tekee hyvää
 • kanssamatkustajien rauhallisuus vaikuttaa koiraan
 • ennakoi asiat valmiiksi jo edellisenä päivänä jos mahdollista
 • rauhallinen lyhyt ulkoilu ennen autoilua
 • rauhoittavia /tyynnyttäviä tippoja ovat esim. Neroli, Vetiver, Remedy Rescue voi laittaa jo etukäteen vähän esim filttiin tai kopan pohjalle
 • estä näköyhtyes pyyhkeellä tms jos se aiheuttaa lisää stressiä
 • LÄMPÖTILA varsinkin kesällä, älä koskaan jätä koiraa yksin autoon.

 

Turvallisia automatkoja kaikille ❤

Alla linkki, jossa testattu erilaisia koppavaihtoehtoja…..laittaa miettimään. Mutta varmaa on että jos koirasi on irrallaan autossa, se on todella vaarallista kaikille.

http://thenewswheel.com/subarus-pet-crate-testing-results-announced/

 

 

2 vastausta artikkeliin “Koiran kanssa autoilu

 1. Minusta tuntui pahalta, kun edellinen koirani pelkäsi autoa ihan hysteerisesti. Ei auttanut Adaptil, ei Thundershirt, ei häkin peittäminen, ei penkillä, sylissä tai jaloissa matkustaminen. Näin jälkikäteen olen ajatellut, että ehkä sillä oli todella paha olo – se oli koko ikänsä sairas. Mitkään namipalat eivät auttaneet – ei, jos edes käveltiin kotoa autolle päin (vaikka ei edes aina menty autoon, vaan käveltiin ohi ja jatkettiin lenkille). Se teki elämän todella hankalaksi välillä

  Tykkää

 2. Hei, olet todennäköisesti oikeassa. Koska koirasi ei syönyt, silloin sen stressitasot ovat jo niin korkealla että se ei enää pysty syömään. Taustalla voi olla paljon asioita jotka yhteensä ovat aiheuttaneet sen että koirasi ei vaan enää kestänyt autoilua/autoa/ moottorin ääntä/ kipu on kasvanut autossa ollessa tms. Joskus täytyy palata ajassa todella paljon taaksepäin ja alkaa mitettimään syitä, jopa pentuajasta saakka. Kipu on asia joka tulee aina tutkia ja hoitaa ensin. Sen jälkeen kun on parantunut voi pikkuhiljaa ruveta siedättämään tai opettamaan jotain asiaa mukavammaksi. Sekin tarkasti koiran reaktioita seuraten ja todella rauhallisesti edeten. Mukavaa loppuviikkoa 🙂

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s