Onko ketään kotona?

Runsas vuosi sitten Taisto Terrieri alkoi aina lenkillä tiettyjen rappusten kohdalle vetää niitä kohti. Emme ole koskaan rappuja nousseet, emmekä sillä suuntaa kaupunkia liikkuneet. Rappujen yläpäässä ei ollut koirapuistoa, lemmikkikauppaa, eikä muutakaan mielestäni koiralle merkittävää.

Lopulta kyllästyin ja annoin periksi. Nousimme Taiston suureksi riemuksi rappujen kautta päättyvälle kadulle. Määrätietoisesti Taisto johdatti minut yli muutaman kadun ja korttelin kierrettyämme pysähdyimme kerrostalon alaovelle. Itsepintaisesti Taisto pyysi sisään ovesta. En ollut koskaan ennen ollut talon pihassa, enkä tiennyt ketään, joka olisi edes asunut tällä kadulla. Pähkäilin ja houkuttelin koiran lelun avulla jatkamaan matkaa. Kunnes illalla keksin vastauksen!

Taistolla oli uusi hoitaja, joka asui jossakin meidän lähellä! Nainen kävi iltapäivisin meillä ulkoiluttamassa koiran, jos olin pidempään töissä. Laitin naiselle viestin ja kysyin hänen osoitetta. Kysyin oliko mahdollisesti koirani käynyt hänen kotonaan. Ja oli!  Nainen oli lenkillä Taiston kanssa huomannut puhelimen jääneen kotiin ja oli käynyt hakemassa sen Taiston kera. Kerrasta koira oppi, että tämän oven takaa saa herkkuja ja leikkiseuraa. Selvästikin hoitaja koirani mieleen!

Taistolla on kolmenlaisia hoitajia. Niitä, jotka olivat ystäviäni jo ennen koiraa, mutta ihastuivat koiraan yhtä paljon kuin minä. Niitä, joihin olen tutustunut Taiston myötä ja jotka ovat muuntuneet ystäviksi ja haluavat auttaa koiranhoidossa. Ja sitten olen käyttänyt ammattilaisia, ihmisiä, jotka työkseen hoitavat lemmikkejä. Kaikille on paikkansa ja kaikille on tarve.

Ja toisinaan käy toisinpäin. Saan puhelun ystäviltä, että Taisto kutsutaan yökylään, minä voin keksiä muuta tekemistä. Mari2015-10-23-12-41-55

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s